
Odżywianie
Zdrowie
Białko roślinne w diecie - o czym warto wiedzieć?
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- Gawęcki J. Żywienie człowieka, Podstawy nauki o żywieniu. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN; 2017.
- Włodarek D, Lange E, Kozłowska L. Dietoterapia. Warszawa: PZWL; 2014.
- Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie, red. Jarosz M., Rychlik E., Stoś K, Charzewska J., Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, Warszawa 2020.
- Jain R, Goomer S. Nutritional and health benefits of plant proteins: a review. Plant Arch. 2020;20:160-2.
Popularne artykuły

Odżywianie
Zdrowie
Owsianka – 10 pomysłów na zdrowe fit śniadanie
6 minuty czytania

Odżywianie
Lifestyle
9 najlepszych aplikacji dietetycznych, które ułatwią Ci zdrowe odżywianie
4 minuty czytania

Odżywianie
Dieta niskowęglowodanowa (low carb) - przepisy wraz z jadłospisem
6 minuty czytania

Odżywianie
Post przerywany - jakie efekty daje po miesiącu?
3 minuty czytania

Zdrowie
Obwisła skóra po odchudzaniu? Sprawdź, jak ją ujędrnić!
4 minuty czytania

Odżywianie
Zdrowie
Naturalne sposoby na zaparcia
7 minuty czytania