
Odżywianie
Dieta niskowęglowodanowa (low carb) - przepisy wraz z jadłospisem
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- Noakes i in., Evidence that supports the prescription of low-carbohydrate high-fat diets: a narrative review, 2017, https://bjsm.bmj.com/content/51/2/133
- Jenkins i in., Effect of a 6-month vegan low-carbohydrate (‘Eco-Atkins’) diet on cardiovascular risk factors and body weight in hyperlipidaemic adults: a randomised controlled trial, 2013, https://bmjopen.bmj.com/content/4/2/e003505
- https://www.dietdoctor.com/low-carb/foods
- http://www.med.umich.edu/1libr/MEND/CarbList.pdf
- Brehm i in., A Randomized Trial Comparing a Very Low Carbohydrate Diet and a Calorie-Restricted Low Fat Diet on Body Weight and Cardiovascular Risk Factors in Healthy Women, The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, Volume 88, Issue 4, 2003, 1617–1623, https://doi.org/10.1210/jc.2002-021480
- Volek i in., Comparison of energy-restricted very low-carbohydrate and low-fat diets on weight loss and body composition in overweight men and women, Nutr Metab (Lond). 2004; 1: 13, doi: 10.1186/1743-7075-1-13
- Hu i in., The Effects of a Low-Carbohydrate Diet on Appetite: A Randomized Controlled Trial, Nutr Metab Cardiovasc Dis., 2016; 26(6): 476–488., doi: 10.1016/j.numecd.2015.11.011
- Westman i in., Low-carbohydrate nutrition and metabolism, The American Journal of Clinical Nutrition, Volume 86, Issue 2, August 2007, Pages 276–284, https://doi.org/10.1093/ajcn/86.2.276
- Santos i in., Systematic review and meta‐analysis of clinical trials of the effects of low carbohydrate diets on cardiovascular risk factors, Obesity Reviews, 2012, 13 (11), 1048-1066,
- Hu i in., Effects of Low-Carbohydrate Diets Versus Low-Fat Diets on Metabolic Risk Factors: A Meta-Analysis of Randomized Controlled Clinical Trials, Am J Epidemiol. 2012 Oct 1; 176(Suppl 7): 44–54, doi: 10.1093/aje/kws264
- Kelly i in., Low-Carbohydrate Diets in the Management of Obesity and Type 2 Diabetes: A Review from Clinicians Using the Approach in Practice, Int. J. Environ. Res. Public Health 2020, 17, 2557; doi:10.3390/ijerph17072557
- Wylie-Roset i in., Health Effects of Low-Carbohydrate Diets: Where Should New Research Go?, Curr Diab Rep. 2013 Apr; 13(2): 271–278, doi: 10.1007/s11892-012-0357-5
Popularne artykuły

Odżywianie
Zdrowie
Owsianka – 10 pomysłów na zdrowe fit śniadanie
6 minuty czytania

Odżywianie
Lifestyle
9 najlepszych aplikacji dietetycznych, które ułatwią Ci zdrowe odżywianie
4 minuty czytania

Odżywianie
Dieta niskowęglowodanowa (low carb) - przepisy wraz z jadłospisem
6 minuty czytania

Odżywianie
Post przerywany - jakie efekty daje po miesiącu?
3 minuty czytania

Zdrowie
Obwisła skóra po odchudzaniu? Sprawdź, jak ją ujędrnić!
4 minuty czytania

Odżywianie
Zdrowie
Naturalne sposoby na zaparcia
7 minuty czytania