Cuisinable - logo

Cuisinable

4,96
4,96
5.0
Różnorodność
4.9
Smak
5.0
Dostawa
5.0
Estetyka
5.0
Pudełko
5.0
Jakość składników
Znajdź idealnie dopasowaną dietęNOWOŚĆ
  • Dostępne diety i menu

Dostępne diety i menu

Vegetarian + Fish
Fit (+Meat)
  • O cateringu

    O cateringu

    Posiłki przygotowujemy bez kompromisów. Używamy wyselekcjonowanych składników takich jak jaja z wolnego wybiegu, pieczywo pełnoziarniste własnego wypieku, warzywa i owoce z certyfikatem bio, superfoods - chia, jagody goji, quinoa, siemię lniane, czarnuszka, rokitnik. Sami tłoczymy olej lniany, który dodajemy do sałatek, sami wędzimy wędliny we własnej wędzarni opalanej drewnem. Zamiast cukru używamy erytrolu. Tworzymy nasze dania z dbałością, stosujemy takie techniki jak sous vide, gotowanie na parze.

    Wychodzimy z założenia, że wysoka jakość się opłaca. Jesteśmy doceniani przez Klientów, którzy cenią sobie nasz poziom, nasze podejście i zostają z nami. Tworzymy catering tak jakbyśmy sami chcieli jeść, co z resztą jest faktem, ponieważ sami również jesteśmy odbiorcami naszej oferty. Przygotowujemy dania smaczne i urozmaicone, staramy się zaskakiwać. Wychodzimy też z założenia, że zdrowe jedzenie może być naprawdę smaczne.

    • Zweryfikowany sanepid

      Pozwolenie HŻN.4400.3.128.18, Piaseczno, 17.12.2018

    Miasta i dostawa

    • Babice Nowe,
    • Blizne Jasińskiego,
    • Blizne Łaszczyńskiego,
    • Borzęcin Duży,
    • Dawidy gm. Raszyn,
    • Falenty,
    • Izabelin,
    • Jabłonna,
    • Janki gm. Raszyn,
    • Józefów,
    • Kobyłka,
    • Komorów gm. Michałowice,
    • Konotopa gm. Ożarów Mazowiecki,
    • Konstancin-Jeziorna,
    • Laski gm. Izabelin,
    • Latchorzew,
    • Legionowo,
    • Lesznowola,
    • Łomianki,
    • Marki,
    • Michałowice,
    • Michałowice-Wieś,
    • Mory gm. Ożarów Mazowiecki,
    • Nowa Iwiczna,
    • Ołtarzew,
    • Opacz gm. Michałowice,
    • Otwock,
    • Ożarów Mazowiecki,
    • Piaseczno,
    • Piastów,
    • Pruszków,
    • Puchały gm. Raszyn,
    • Raszyn,
    • Reguły,
    • Sękocin Nowy,
    • Sękocin Stary,
    • Sękocin-Las,
    • Stara Iwiczna,
    • Stare Babice,
    • Sulejówek,
    • Truskaw,
    • Więcej
    Dostawa poranna
    Dostawy weekendowe
    Catering na niedzielę dostarczany jest z sobotnim zestawem
  • Opinie

    Opinie

    4,96
    średnia ocena z 15 opinii
    Różnorodność
    5.0
    Smak
    4.9
    Dostawa
    5.0
    Estetyka
    5.0
    Pudełko
    5.0
    Jakość składników
    5.0

    5.00

    Vegetarian + Fish

    Jeden z najsmaczniejszych cateringów, dieta wege mega różnorodność a dania jak w dobrych restauracjach. Często świetne dania w stylu asian/fusion.

    • 0
    • 0
    Smak posiłku
    5
    Pudełko
    5
    Różnorodność
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jakość składników
    5

    5.00

    Fit&Meet 1200

    Jestem mega zadowolona. Jedzonko zawsze jest na czas, jest bardzo smaczne i różnorodne i pięknie zapakowane. Kucharze umieją używać przypraw, co nie zdarza się często przy dietach pudełkowych. Na 1200 kaloriach mam 5 fajnych i kolorowych posiłków. Dieta raczej dla ludzi, którzy lubią wszystko i nie są uczuleni, ale warto.

    • 0
    • 0
    Smak posiłku
    5
    Pudełko
    5
    Różnorodność
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jakość składników
    5

    5.00

    Fit & Meat

    Bardzo smaczna i zdrowa dieta. Najbardziej przekonala mnie jakość składników oraz smak i różnorodnosc potraw ❤️

    • 0
    • 0
    Smak posiłku
    5
    Pudełko
    5
    Różnorodność
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jakość składników
    5

    5.00

    Fit (+Meat)

    Genialny. Testowałam 3 inne cateringi w tym 2 premium przed trafieniem na Cuisinable. Ten jest bez porównania najlepszy. Różnorodne potrawy, wszystkie PYSZNE bez wyjątku. Pierwszy catering w którym żadne danie nie lądowało w koszu. Smaczne, syte, jakościowe, polecam serdecznie!

    • 0
    • 1
    Smak posiłku
    5
    Pudełko
    5
    Różnorodność
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jakość składników
    5

    4.40

    Nie -vege

    Dla mnie wszystko bez zarzutu poza...smakiem. Testowałam przez tydzień i albo nie trafiłam w menu albo po prostu mam za mało wyrafinowane podniebienie. Indyk w gulaszu był twardy, wczorajszy obiad (gołąbek do tego z duszona w winie kapusta, a do tego jabłko i polędwiczka) od sasa do lasa, w dzisiejszej jajecznicy wędlina była trudna do pogryzienia. O smakach się nie dyskutuje i jak najbardziej dopuszczam możliwość, że po prostu cuisinable nie jest dla mnie (tym bardziej, że widzę dużo bardzo pozytywnych opinii, więc może miałam pecha). Wracam więc do diet mniej premium.

    • 1
    • 0
    Smak posiłku
    3
    Pudełko
    5
    Różnorodność
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jakość składników
    5

    Oceń Cuisinable — dodaj swoją opinię!

    Dodaj swoją opinię

    Jedno zdanie teksu zachęcającego do dodania oceny.

    Przeczytaj jak prawidłowo napisać opinię, aby została opublikowana →

    Jak prawidłowo napisać opinię, aby została opublikowana?

    Zależy nam na wysokiej jakości publikowanych opinii. Staramy się aby były one naprawdę pomocne dla wszystkich. Dlatego pamiętaj żeby Twoja opinia:

    • była merytoryczna, szczegółowa i bogata w detale (nie publikujemy opinii "polecam" czy "nie polecam" - chcemy poznać jak najwięcej szczegółów)
    • nie zawierała niekulturalnych czy obraźliwych zwrotów
    • dotyczyła jednej, konkretnej firmy, którą właśnie oceniasz
    • opisywała tylko Twoje doświadczenie z firmą, a nie zasłyszane plotki
    • nie zawierała linków i odnośników do innych portali

    Po prostu: wystaw taką opinię, jaką sam chciałbyś przeczytać :)

    Administrator serwisu Cateromarket.pl nie ponosi odpowiedzialności za wypowiedzi Internautów opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy zgodnie z obowiązującym regulaminem. Osoby zamieszczające wypowiedzi naruszające prawo lub prawem chronione dobra osób trzecich mogą ponieść z tego tytułu odpowiedzialność karną lub cywilną

  • Recenzja eksperta

    Recenzja eksperta

    Przeczytaj jak oceniamy →

    Test cateringu dietetycznego przeprowadzony przez Cateromarket.pl jest w pełni niezależny. Catering zamówiliśmy anonimowo aby mieć pewność, że dostajemy posiłki takie same jak pozostali Klienci. Oświadczamy, że nie jest naszą intencją ani nie mamy żadnego interesu w promowaniu bądź deprecjonowaniu którejkolwiek z firm oferujących catering dietetyczny. Do każdej recenzji podchodzimy z najwyższą starannością i szczerością. Nie oznacza to jednak, że wszyscy muszą się z naszą recenzją zgadzać - różni ludzie, różne gusta, różne oczekiwania.

    Wstęp

    Bardzo ciekawe i nietypowe menu oparte o receptury z każdego zakątka świata skusiło nas do tego, żeby wypróbować catering dietetyczny "Cuisinable". W ofercie firmy znajdziemy dwie diety do wyboru - Fit(+Meat) oraz Vegeterian. Na potrzeby testu wybraliśmy tą pierwszą opcję, w wersji 1200kcal. Nie ukrywamy, że po obejrzeniu przedstawionej oferty i opinii dotyczących jakości i smaku mieliśmy dość wygórowane oczekiwania. W końcu nie często się spotyka aby catering np. samodzielnie tłoczył olej lniany :) Czy catering "Cuisinable" trafił w nasze gusta? Odpowiedź znajdziecie w naszej najnowszej recenzji.

    Szczegóły recenzji

    • Fit (+Meat)
    • Styczeń 2020

    Dzień 1

    • Śniadanie: Własnego wypieku naturalne bułeczki owsiane pełnoziarniste ze słonecznikiem, pestkami dyni i siemieniem lnianym: pasta serowo-jajeczna ze świeżą czerwoną papryką, szczypiorkiem i majonezem niskotłuszczowym własnej produkcji; plastry pomidora, kiełki rzodkiewki
    • II śniadanie: Smoothie "Fireball" - burak, imbir, chili, cytryna, cynamon, banan, błonnik, świeżo tłoczony sok z jabłek antonówek
    • Obiad: Puebla Tex-Mex - "chilli con pollo" z mielonej piersi kurczaka zagrodowego z czerwoną fasolą, podane z naturalnym dzikim ryżem, świeżą salsą pomidorową, limonką, świeżą kolendrą, oliwą extra virgin i kwaśną śmietaną
    • Podwieczorek: Delikatny wegański krem pomidorowo-oliwkowy na bazie kaszy gryczanej z jogurtem bałkańskim i świeżą natką
    • Kolacja: Empanadas de championes y verduras - hiszpańskie krokiety warzywno-grzybowe z ciecierzycy i mąki słonecznikowej, miks sałat i kiełków z marchewką i ogórkiem, gęsty żurawinowo-porzeczkowo-pomidorowy sos chutney

    • Pierwsze danie diety i od razu takie pozytywne wrażenia. Bułeczki owsiane były mega delikatne, rozpływały się w ustach, a w połączeniu z pastą jajeczno-serową były jeszcze smaczniejsze.
    • Chilli con pollo na obiad było bardzo pyszne. Wszystkie składniki były dobrze przyrządzone, doprawione - po prostu smaczne!
    • Lekka, a jednocześnie pożywna kolacja bardzo nam się spodobała. Pyszne krokiety z jeszcze smaczniejszym sosem.
    • Smoothie na drugie śniadanie było dość ostre w smaku. Proponujemy następnym razem zrobić bardziej delikatne. :)

    Dzień 2

    • Śniadanie: Shakshaouka - pożywna i zdrowa tunezyjska potrawa z sadzonych jajek od kur ściółkowych i skąpanych w intensywnie przyprawionych pomidorach z dodatkiem bogatego w witaminy, białko, błonnik, karotenoidy i sole mineralne szpinaku, marchewki, czosnku i śródziemnomorskich przypraw, kiełki słonecznika dostarczające fosforu i wapnia oraz grillowana tortilla pszenna.
    • II śniadanie: Fit-sweet: deser twarogowy na kaszy mannie z rodzynkami i kandyzowaną skórką pomarańczy
    • Obiad: Sertéspörkölt - węgierski gulasz z chudej wieprzowiny z papryką i pieczarkami, wiejską maślaną kaszą jęczmienną, domowy ogórek kiszony, natka pietruszki
    • Podwieczorek: Sopa crema de frijoles y apio - krem fasolowo-selerowy z oliwą truflową i szczypiorem, ziołowe grzanki graham własnego wypieku
    • Kolacja: Cape Town gourmet – kompozycja sałatkowa z pieczonych batatów, zielonej soczewicy z karmelizowaną czerwoną cebulą, świeżą miętą i oliwą extra virgin, mix sałat z marchewką, pieczony ser owczy haloumi

    • Shakshaouka była mega sycąca i bardzo smaczna jednocześnie.
    • Deser twarogowy - pycha!
    • Bardzo udane połączenie składników w kompozycji sałatkowej. Karmelizowana cebulka oraz batat dodawały słodkości w smaku i bardzo fajnie się łączyły z serem owczym haloumi.
    • Kasza jęczmienna w gulaszu była trochę mdła.

    Dzień 3

    • Śniadanie: Chudy twarożek kanapkowy „fromage“ z rzodkiewką, szczypiorem i świeżym olejem słonecznikowym tłoczonym na zimno z własnej tłoczni; plastry pomidora, mix kiełków, pieczywo żytnie razowe na zakwasie
    • II śniadanie: Smoothie „X-berry“ – czerwona porzeczka (niacyna, vit B6, antyoksydanty), czarna porzeczka (vit C), truskawka (vit C), maślanka odtłuszczona, chia (antyoksydanty), cytryna (vit C)
    • Obiad: Sorta salmon niçoise – łosoś norweski (bogaty w Omega 3) wędzony na ciepło z młodymi ziemniakami, fasolką szparagową, pomidorem i czarnymi greckimi oliwkami, jajkiem na twardo od kur z wolnego wybiegu; natka pietruszki, dressing vinegrette na oliwie extra virgin i musztardzie francuskiej
    • Podwieczorek: Muffins et graines de pavot – muffiny proteinowo-makowe na mące pełnoziarnistej dosładzane erytrolem (naturalny słodzik, 13 razy mniej kaloryczny niż cukier, zerowy IG)
    • Kolacja: Krung Thep gourmet - marchewkowo-kokosowa tajska zupa z makaronem ryżowym, kiełkami fasoli mung, kukurydzą konserwową, pieczarkami, świeżą kolendrą i bogatym w antyoksydanty oraz NNKT omega 3, 6, 9 orzechowym sezamem

    • Jesteśmy zachwyceni obiadem. Zarówno sos jak i sałatka były rewelacyjne.
    • Muffinka była mega dobra. Dobrze upieczona i w miarę słodka. Idealna przekąska do kawy.
    • Przepyszna i aromatyczna zupka tajska. Bardzo nam się spodobała.

    Dzień 4

    • Śniadanie: Omelette aux paprika et fromage - omlet z pieca przygotowany z jaj od kur z wolnego wybiegu, pieczonej papryki i serwatkowego niedojrzewającego sera ricotta, rukola, pomidor, kiełki rzodkiewki
    • II śniadanie: Smoothie „Mango Lassi“ – maślanka odtłuszczona, mango puree (vit. A, C, E, potas , wapń), limonka (vit C), banan (potas, błonnik, witaminy, fosfor), mielony kardamon
    • Obiad: Kurczak Tandoori w kremowym i aromatycznym curry na mleczku kokosowym, garam masala, kolendra, kmin rzymski, kurkuma, ciecierzyca, warzywa, dziki i naturalny ryż; kalafior pieczony, czarnuszka, świeża kolendra
    • Podwieczorek: Crema di pomodoro e grana padano - gęsty krem pomidorowy z dodatkiem świeżej bazylii, oliwy truflowej i dojrzałego sera grana padano grattugiato
    • Kolacja: Vellutata di fagioli e foccacia - pasta fasolowa z karmelizowanym czosnkiem; focaccia pełnoziarnista własnego wypieku z rozmarynem, oliwą extra virgin, solą morką; słupki marchewki, kiełki słonecznika

    • Mango Lassi było przepyszne, właśnie takie jakie ma być.
    • Nieziemsko dobry kurczak curry, dobrze upieczony kalafior.
    • Pasta fasolowa na kolację bardzo nam się spodobała.
    • Trochę więcej chcielibyśmy pieczywa w ostatnim posiłku.

    Dzień 5

    • Śniadanie: Provence apéro - pasta z oliwek, kaparów, bakłażana, oliwy extra virgin i chudego kremowego twarogu z dodatkiem skórki cytryny; mix kiełków słonecznika, rzodkiewki i buraka, plasterki rzodkiewki; własnego wypieku naturalne bułeczki żytnie pełnoziarniste na zakwasie
    • II śniadanie: Smoothie „Peanut butter“ – orzeszki ziemne (białko, niacyny, błonnik, kwasy tłuszczowe omeg 3, 6, 9), banan (potas, błonnik, witaminy, fosfor), sok z cytryny (vit C), różowa sól himalajska, maślanka odtłuszczona, erytrol (naturalny słodzik, 13 razy mniej kaloryczny niż cukier, zerowy IG)
    • Obiad: Polpette di tacchino al sugo – włoski klasyk, czyli pulpeciki z indyka z bazylią i pomidorami w kremowym sosie gorgonzola, blanszowany szpinak, makaron pełnoziarnisty fusilli, płatki solankowego twardego sera parmegiano, natka pietruszki
    • Podwieczorek: Crème d’oignon - prowansalski krem cebulowo-tymiankowy na białym wytrawnym winie, tarty dojrzewający twardy podpuszczkowy o łagodnym orzechowym smaku ser gruyere, szczypiorek, ziołowe grzanki graham własnego wypieku
    • Kolacja: Chiang Mai gourmet - orientalny smażony ryż z jajkiem i warzywami w sosie sojowym, kiełki fasoli mung, dymka cebulki, bogaty w antyoksydanty i kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9 orzechowy sezam

    • Rewelacyjne smoothie z masłem orzechowym. Nie próbowaliśmy czegoś takiego wcześniej, ale smakuje wspaniale.
    • Pulpeciki z indyka były bardzo miękkie i delikatne - rozpadały się w ustach. Pyszny obiad!
    • Bułeczka żytnia własnego wypieku była rewelacyjna w smaku!

    Dzień 6

    • Śniadanie: Pâte au saumon de l’atlantique fumé - pasta z łososia atlantyckiego wędzonego w zimnym dymie bukowym z jajkiem od kur z wolnego wybiegu i majeonezem własnej produkcji, szczypiorkiem, plastrami rzodkiewki i ogórka konserwowego, pieczywo pełnoziarniste własnego wypieku
    • II śniadanie: Muffins à la gourmandises et au fromage blanc - dietetyczne pełnoziarniste muffiny z owocowe z twarogiem dosładzane erytrolem (naturalny słodzik, 13 razy mniej kaloryczny niż cukier, zerowy IG)
    • Obiad: Hat Yai Roadside - schab smażony na woku metodą stir fry z warzywami i makaronem ryżowym w słodko-ostrym sosie ananasowym, brokuł z pieca w marynacie sojowo-czosnkowej, prażony orzechowy sezam, świeża kolendra i orzeszki ziemne
    • Podwieczorek: Sopa crema de frijoles y pimientos - krem z fasoli i wędzonej papryki z jogurtem bałkańskim i natką pietruszki
    • Kolacja: Neapolitańska kompozycja sałatkowa z zielonym pesto własnej produkcji na oliwie extra virgin, pomidorem, delikatnym serem serwatkowym capri typu włoskiego, prażonymi pestkami dyni, mixem sałat i ziołowymi grzankami pełnoziarnistymi własnego wypieku

    • Jesteśmy zachwyceni muffinami. Smakowały rewelacyjnie!
    • Znakomity obiad. Lubimy takie azjatyckie dania, zwłaszcza jak są takie dobre.
    • Bardzo dobra sałatka na kolację. Pesto przepyszne!
    • Fajnie by było jakby grzanki do sałatki były mniej tłuste.

    Dzień 7

    • Śniadanie: Gran'OLA! - wypiekana w piecu granola owsiana na szlachetnym miodzie lipowym z dodatkiem wiórków kokosowych i bogatego w antyoksydanty i kwasy tłuszczowe omega 3, 6, 9 orzechowego sezamu, podane z odtłuszczonym jogurtem typu greckiego, "owocami zdrowia i długowieczności" czyli jagodami goji oraz chia (antyoksydanty, NNKT omega 3 i 6, wapń i błonnik), naturalna frużelina owocowa własnej produkcji
    • II śniadanie: Al Diyafa Hummus - pasta z ciecierzycy i tahini własnej produkcji z oliwą extra virgin, chrupiące pełnoziarniste nachos
    • Obiad: Pollo El Paso - soczyste paseczki z kurczaka w pikantnej panierce kukurydzianej pieczone beztłuszczowo w piecu z „łódeczkami” ziemniaczanymi, surówka Coleslaw z majonezem niskotłuszczowym własnej produkcji
    • Podwieczorek: Crème d'épinards – delikatny krem szpinakowy z kremowym serem pleśniowym o mocnym smaku Saint Agur i prażonymi płatkami migdałowymi
    • Kolacja: Kompozycja sałatkowa z zielonej soczewicy, marchewki baby pieczonej z tymiankiem i oliwą extra virgin, karmelizowanej cebuli, pieczonego sera owczego haloumi, sałaty lodowej i kiełków słonecznika

    • Taką granolę jedlibyśmy chyba codziennie na śniadanie.
    • Aromatyczny, pyszny krem szpinakowy z roztopionym po podgrzaniu serem pleśniowym to niebo w gębie!
    • Przyjemna i pożywna kolacja. Lubimy soczewicę w połączeniu z warzywami!
    • Wędzona papryka, którą był posypany hummus trochę popsuła smak niestety .

    Dzień 8

    • Śniadanie: Pieczywo pełnoziarniste własnego wypieku z jajecznicą od kur zagrodowych na klarowanym maśle z pieczarkami i smażoną cebulką, tarty ser gouda, pomidor pieczony w oliwie i toskańskich ziołach, kiełki rzodkiewki
    • II śniadanie: Smoothie „Green energy“ – seler naciowy (antyoksydanty, vit C, vit B, kwas foliowy), limonka (vit C), cytryna (vit C), świeża mięta, banan (potas, błonnik, witaminy, fosfor), świeżo tłoczony sok jabłkowy (antyoksydanty , vit C, potas)
    • Obiad: Lasagne alla carbonara - mięso wołowe mielone duszone w burgundzkim czerwonym winie z siekaną cebulą, marchwią, bazylią, pomidorami i sosem beszamelowym podane w pełnoziarnistym makaronie typu lasagne z pszenicy durum, płatki twardego lombardzkiego sera grana padano
    • Podwieczorek: Veloute vermillon – dietetyczny krem z buraków, pomidorów i soczewicy, pieczony ser owczy haloumi, natka pietruszki
    • Kolacja: Inca Roca - kompozycja sałatkowa z komosy ryżowej (quinoa – duża zawartość białka, kwasy linolenowy, oleinowy i linolowy) z kiełkami fasoli mung, pieczoną papryką, czarnymi oliwkami, owczym serem feta i oliwą extra virgin

    • Smaczna jajecznica i również smaczne pieczywo!
    • Myśleliśmy, że próbując lasagne nic nas nie zaskoczy. A tu taka niespodzianka! Możemy śmiało powiedzieć, że była ona najlepsza wśród wszystkich które wcześniej próbowaliśmy!
    • Przepyszne smoothie! Najmocniej tam był wyczuwalny seler, ale jabłko i limonka dodawały swój przyjemny posmak. Te wszystkie składniki w połączeniu to 10/10
    • Kolacja średnio nam przypadła do gustu - czegoś nam tu zabrakło..

    Dzień 9

    • Śniadanie: Hampton’s oats - dietetyczna bezlaktozowa owsianka z pieczonym jabłkiem, prażonymi płatkami migdałowymi i owocami granatu
    • II śniadanie: Vellutata di zucchine e piselli - krem z cukinii i zielonego groszku z niskotłuszczowym jogurtem greckim, pieprzem cytrynowym i dymką cebulki
    • Obiad: Pulyka pörkölt – węgierski gulasz z indyka z tymiankową marchewką, suszonymi pomidorami, ziołowa biała kasza gryczana z natką pietruszki, kiszony ogórek
    • Podwieczorek: Smoothie „Karotka“ - świeżo wyciskany sok z marchewki (betakaroten), banan (potas, błonnik, witaminy, fosfor), świeżo tłoczony sok jabłkowy (przeciwutleniacze, vit C, potas), sok z cytryny (vit C)
    • Kolacja: Ensalada de atún y huevo – sałatka z jaj od kur zagrodowych z tuńczykiem błękitnym, kurkumowym ryżem, serem edamskim , niskotłuszczowym majonezem własnej produkcji, kukurydzą złocistą, porem; mix kiełków buraka, rukoli, sałaty lodowej i pomidora

    • Owsianka w połączeniu z pieczonym jabłkiem była bardzo smaczna. Pestki granatu bardzo tam pasowały.
    • Bardzo dobrze przyrządzone mięso z indyka w gulaszu.
    • Sałatka zniknęła w mgnieniu oka - taka była pyszna!

    Dzień 10

    • Śniadanie: Provence apéro – pasta twarogowa z papryką, oliwkami, suszonymi pomidorami i świeżymi ziołami; plastry pomidora, kiełki rzodkiewki, pieczywo żytnie razowe na zakwasie
    • II śniadanie: Nan’s yummy - dietetyczne owsiane ciasteczka na bazie izolatu białkowego z wiórkami kokosowymi
    • Obiad: Kurczak z pieca w sosie na bazie papryczki, ziela angielskiego, gałki muszkatałowej, tymianku, liści laurowych i czosnku w kompozycji z ryżem z pieczoną papryką, fasolką szparagową, zielonym groszkiem, marchewką i cebulą; natka pietruszki; kwaśna śmietana ze szczypiorem; ostry sos z papryczki chilli, czosnku i kminu rzymskiego
    • Podwieczorek: Saint-Jean-de-Luz gourmet - carpaccio z gotowanego buraka na miksie sałat, rukoli i szpinaku, kiełki słonecznika, kremowy truflowy twarożek chevre z orzechami włoskimi, owoce granatu, prażone pestki dyni
    • Kolacja: Słowiańskie smaki, czyli wegetariański żurek na zakwasie z mąki gryczanej i żytniej podany z jajkiem od kur zagrodowych, świeżym koperkiem i niepaloną kaszą gryczaną

    • Pasta twarogowa z pieczywem - smaczna opcja na śniadanie.
    • Przepyszne ciasteczka owsiane! Zjedliśmy je z wielką przyjemnością.
    • Bardzo nam smakował upieczony kurczak z ryżem i warzywami. Sos do kurczaka był rewelacyjny!
    • Kasza gryczana w żurku średnio nam pasowała

    Podsumowanie strony wizualnej:

    Wszystkie dania wyglądały estetycznie, przyciągały wzrok. Nietypowa torebka, w której są dostarczane posiłki bardziej przypomina prezentową.

    Elegancja i luksus w wyglądzie to jest to co zdecydowanie wyróżnia Cuisinable.

    Podsumowanie różnorodności:

    Cuisinable to zdecydowanie jeden z najbardziej różnorodnych cateringów dietetycznych w Polsce. Codziennie zupełnie inne dania, inne receptury. Zamawiając dietę można wypróbować dania z różnych zakątków świata. Oby tak dalej!

    Podsumowanie jakości:

    Jakość jest czymś na co firma zwraca szczególną uwagę: pieczywo własnego wypieku, jaja od kur z wolnego wybiegu, własnoręcznie tłoczony olej lniany i wiele innych tego typu rzeczy są tego potwierdzeniem. Pod czas trwania testu nigdy nie mieliśmy żadnych wątpliwości co do jakości i świeżości posiłków.


    Podsumowanie dostaw:

    Dostawy zawsze odbywały się o właściwej porze, do tego nie mamy żadnych zastrzeżeń.

    Nigdy nic nie przyjechało zniszczone lub wylane. Wszystkie posiłki były zawsze szczelnie zapakowane i podpisane.

    Zabrakło nam tylko podania kaloryczności posiłku na każdym opakowaniu.

    Inne uwagi:

    Pewnie już nie musimy odpowiadać na pytanie, które mieliśmy na początku recenzji. Cuisinable zdecydowanie spełnił nasze oczekiwania.

    Cieszymy się, że firma przywiązuje tak dużą uwagę co do jakości i różnorodności posiłków. Mieliśmy kilka drobnych spostrzeżeń, ale to nic w porównaniu do całości. Uważamy, że firma ma duży potencjał i mamy nadzieję, że ta jakość będzie tylko się polepszała! :)