Zielony Widelec - Oferta Ceny Opinie na Cateromarket.pl



Zielony Widelec


Zielony Widelec catering dietetyczny polecany przez cateromarket

4.6 Smak posiłku

4.9 Estetyka podania

4.7 Jakość składników

4.5 Różnorodność dań

5.0 Pudełko

4.9 Dostawa



Catering dietetyczny - podstawowe informacje




Jakość, smak i estetyka dań

Najwyższa jakość, smak i estetyka dań to nasze największe atuty. To wszystko osiągamy dzięki dobrej współpracy zespołu doświadczonych dietetyków i kucharzy. Nie bez znaczenia jest również stosowanie zawsze świeżych, różnorodnych składników, w tym produktów uznawanych za „superfoods”. Dania przygotowywane w naszym cateringu to smaczna, pełna witamin i składników odżywczych podróż przez kuchnie świata.

Indywidualne podejście

W naszym cateringu Ty sam decydujesz, które posiłki chcesz otrzymywać. Masz też możliwość wykluczenia składników spożywczych, za którymi nie przepadasz.

Jesteśmy specjalistami od diet indywidualnych. Jeśli masz alergie/ nietolerancje pokarmowe, plan żywieniowy rozpisany przez dietetyka lub trenera albo wymagasz specjalnej diety, skontaktuj się z naszym dietetykiem, który przygotuje dla Ciebie program „szyty na miarę” Twoich potrzeb.

Zielony Widelec - o cateringu dietetycznym
Zielony Widelec - o cateringu dietetycznym

Dostawa do największych miast w Polsce

Jesteśmy w Warszawie, Krakowie, Poznaniu, Wrocławiu, Łodzi i Aglomeracji Śląskiej. Dzięki temu możesz dostawać swoje posiłki nawet podczas wyjazdu do innego miasta. Dzień wcześniej przed planowaną dostawą możesz bez ograniczeń zmieniać adres i termin dostawy.

Diety Zielonego Widelca to odkrywanie nowych, niepowtarzalnych smaków każdego dnia.


Zielony Widelec - o cateringu dietetycznym
Zielony Widelec - o cateringu dietetycznym Zielony Widelec - o cateringu dietetycznym

Dieta pudełkowa - Oceń i wystaw opinie

Korzystałeś z cateringu dietetycznego Zielony Widelec? Jak ich oceniasz? Pomóż innym użytkownikom serwisu cateromarket.pl i podziel się swoimi doświadczeniami. Dziękujemy.

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:


Zielony Widelec - opinie Klientów

2017-06-19 16:40:47

(Warszawa)

Dieta: Równowaga

Ocena: 3

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Jestem stałą klientką Zielonego Widelca. Niestety od dwóch miesięcy dostrzegam zmiany na niekorzyść - mało świeżych warzyw. Mam wrażenie, że dania czasem są "przekombinowane na siłę" - może są smaczne od razu po przygotowaniu, ale nie już po podgrzaniu następnego dnia.


2017-03-17 09:41:07

(Warszawa)

Dieta: Równowaga

Ocena: 4

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Witam, zamowilam pod wplywem opinii tutaj oraz kolezanki ktora kocha ta firme. Jedzenie poprawne ale bez wyrazistego smaku i troche ciezkie, malo swiezych warzyw. Porcje male i bylam wciaz glodna - 1500 kalorii w innych kateringach dawalo wiecej jedzenia. Pieknie podane to fakt. Ogolnie poprawnie ale bez szału:)


2017-01-27 21:51:43

(Łódź)

Dieta: Inna niż powyższe

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Zamówiłam dietę indywidualną ze względu zdiagnozowaną niedawno nietolerancję jajek, mleka, pszenicy, drożdży. Są to składniki, które dotychczas były podstawą mojego żywienia i nie bardzo wiedziałam, co jeść, żeby było zdrowo i smacznie. Już pierwsza rozmowa z panią dietetyczką wzbudziła moje zaufanie: rzeczowe, konkretne pytania, aby ustalić dietę i warunki zamówienia. Istotna dla mnie była także możliwość elastycznego dostosowania godzin i miejsca dostaw, ze względu na zmienny system pracy. Posiłki smaczne, świeże, różnorodne, estetycznie przygotowane, idealnie doprawione. Najbardziej mi smakowały jaglanki, owsianki, puddingi na bazie mleka roślinnego z różnymi owocami, krem buraczkowy, marchewkowo-pietruszkowy, dipy i sosy nadające sałatkom doskonały smak, rozmaite gatunki ryżu i kaszy, jakich wcześniej nie jadłam, mięsa z dodatkami w kieszonkach. I dostawa - miła i uśmiechnięta o godz. 4.30. Dziękuję :)


2017-01-12 18:17:18

(Warszawa)

Dieta: Redukcja Bezglutenowa

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Korzystam z cateringu Zielony Widelec z mężem od ponad roku i mogę polecić w 100%. Różnorodność dań, przemiła obsługa, dostawa na czas sprawiają, że nawet nie myślimy o zmianie dostawcy cateringu.


2016-12-02 21:54:17

(Inne niż powyższe)

Dieta: Inna niż powyższe

Ocena: 3

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Zamówiłam dietę indywidualną z wykluczeniami na 7 dni. Przez 3 dni wszystko było idealnie, ale później ku mojemu zdziwnieniu zaczęłam dostawać składniki wykluczone. Rozumiem pomyłkę, która zdarza się raz każdemu, ale przez kolejne 4 dni serwowano mi coś z moich wykluczeń.Nie byłoby to tak dotkliwe, gdyby nie fakt, że za dietę zapłaciłam ponad 100 zł/dzień, właśnie ze względu na wyłączenia. Polecam osobom, które nie muszą stosować wykluczeń. Pisałam w tej sprawie maila do zielonego widelca, ale niestety nie otrzymałam żadnej odpowiedzi


2016-10-20 11:37:57

(Warszawa)

Dieta: Równowaga Bezglutenowa

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Powiem szczerze uczciwą opinię o cateringu ZielonyWidelec. Testowałam dawno (na 1 tydzień) jeszcze dwie inne firmy, również polecane jednak żadna nie przypadła mi do gustu, ponieważ jest kolosalna różnica w porównaniu z ZielonyWidelec. Znalazłam w końcu firmę z produktem wartym tej ceny. Jak we wszystkim diabeł tkwi w szczegółach, a więc do rzeczy: W potrawach czuć : - rękę profesjonalnego dietetyka, który naprawdę posiada ogrom wiedzy (autoimmunologia, insulinoodporność, ładunek indeksów glikemicznych i inne? oraz łączy wszystkie elementy) a nie jest tylko po kursie i doradza 100 kcal i pięć posiłków. Czuć i jest wyraźny efekt zdrowotny dzięki doborowi składników produktów i innych. - rękę kucharza z górnej półki, który wie jak gotować profesjonalnie potrawy, a nie bawi się w kucharzenie, sosy (jeśli musztardowy do mięsa, jest naprawdę rewelacyjnie zrobiony) a doprawienie każdej potrawy to bajka, -rękę kogoś kto pilnuje dostaw towarów np. jeśli w danym dniu w pakiecie jest mięso to czuć, że najwyższej jakości a jest różnica i to czuć w smaku; - w potrawach po otwarciu pudełek czuć przede wszystkim również czystą profesjonalną kuchnie (a uwierzcie mi potrawy przechodzą zapachem kuchni i zdarzało się z innej firmy, że po otwarciu czuć było lekki odorek smażenia i innych dziwnych) nic nie śmierdzi potrawy są ?czyste? i pachnąca potrawami tak, jak być powinno. Powiem tak : inne Catering ZielonyWidelec to nie jest amatorski catering a profesjonalna usługa warta tej ceny. Czuć, że wszystkie elementy grają, czuć pracę i zaangażowanie całego zespołu i to wszystko przekłada się na nas klientów, na nasze zdrowie. Dzięki Wam czuję się wspaniale, mój organizm zupełnie inaczej funkcjonuje, i mam tzw. spokój z obiadami w tygodniu, gdzie często byłam zdana na menu różnych lunch?owni. Gratulacje dla całego zespołu! Szczerze trzymam kciuki za rozwój ;-) Powodzenia!


2016-10-15 19:50:00

(Warszawa)

Dieta: Redukcja Wege

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Bardzo bogate i smaczne menu. Posiłki ciekawe, doskonałej jakości, świetnie podane. Bardzo dobre opakowania, zwłaszcza, że można ich używać w kuchence mikrofalowej. Bardzo dobra komunikacja z obsługą Zielonego Widelca. Polecam.


2016-10-12 15:29:57

(Warszawa)

Dieta: Redukcja

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Zdecydowanie godny polecenia catering, co czynię przy każdej okazji, kiedy jestem pytana, jak udało mi się schudnąć (efekt jest wyraźnie widoczny, mimo, że to tylko -3,5 kg). Przede wszystkim dieta redukcja 1300 kcal jest tak skomponowana, że zniknęła u mnie potrzeba podjadania (słodyczy przede wszystkim). Posiłki są zróżnicowane i często zaskakują kompozycją i smakiem. Przekonałam się, że bez problemu mogę zmniejszyć ilość spożywanego mięsa i wędlin na rzecz warzyw i owoców. Polecam Zielony Widelec nie tylko do poprawy sylwetki, ale również i samopoczucia!


2016-10-12 10:35:21

(Warszawa)

Dieta: Redukcja

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Po przetestowaniu innych firm cateringowych - Zielony widelec WYGRYWA pod każdym względem. Różnorodne menu zarówno niepowtarzalność dań jak i ich składników.


2016-10-12 09:22:06

(Warszawa)

Dieta: Redukcja

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Gorąco polecam Widelca! Przede wszystkim za super obsługę - bardzo sympatyczna i niezwykle pomocna dietetyczka. Oprócz tego na duży pozytyw zasługuje urozmaicenie potraw i ich ogólna estetyka. Do jakości składników też nie mam zastrzeżeń. Wszystko smakuje!!! Dostawy bezproblemowo - wszystko zgodnie z ustaleniami z Widelczykiem....


2016-10-10 13:31:39

(Warszawa)

Dieta: Równowaga

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Polecam. Pierwszy z pięciu cateringów wypróbowanych z Warszawy, który smakuje. I pierwszy catering który na obiad nie podaje czegoś na kształt suchej i bezsmakowej tektury ;). Smacznego!


2016-10-06 16:37:34

(Warszawa)

Dieta: Redukcja

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Wspaniały catering! Cztery gwiazdki za smak posiłku to właściwie za mało, jako że ze smakiem zawsze kłopot - czasem coś może smakować inaczej niż byśmy chcieli, to nic dziwnego, więc najchętniej przyznalibyśmy 4+. Reszta też bez zarzutu. Korzystaliśmy z innych firm, zwyciężył Zielony Widelec. Uwzględniane są indywidualne predylekcje, nigdy nie czeka się na dostawę i jest się czasem rozpieszczanym przez "desery". Ograniczanie kalorii to nic miłego, ale z tą firmą daje się to znieść! Polecamy


2016-10-06 12:51:14

(Warszawa)

Dieta: Sport

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Super jedzenie. Bardzo miła i ciekawa odmiana po "jałowym smakowo" jedzeniu z innych firm. Sporo orientalnych smaków. polecam!!!


2016-10-06 12:31:45

(Warszawa)

Dieta: Redukcja Wege

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

To najlepszy z cateringow, ktore probowalam w Warszawie. Jedzienie jest dietetyczne (w 3 mies schudlam 8kg) ale jednoczesnie bardzo smaczne.


2016-10-06 11:48:21

(Inne niż powyższe)

Dieta: Inna niż powyższe

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Najlepszy catering jaki mam a przetestowalam kilka fim na naszym rynku.Kucharz wie co robi a na dodatek z dobrych produktow smacznie i zdrowo szczegolnie ze jest to dieta bez glutenu i laktozy.Polecam


2016-03-18 14:28:34

(Warszawa)

Dieta: Redukcja

Ocena: 5

Smak posiłku:

Jakość składników:

Różnorodność dań:

Estetyka podania:

Pudełko:

Dostawa:

Komentarz:

Przygodę z cateringiem dietetycznym zaczęłam 3 lata temu - z różną częstotliwością. Raz na miesiąc ale też zdarzało się kontynuować współpracę przez pół roku. Przez ten czas korzystałam z dostaw 4 różnych firm - od stycznia zamawiam Zielony Widelec i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że to najlepszy z dotychczasowych! Zarówno jedzenie jak i porcje dla mnie są perfekcyjne!!! Efekty również :) Polecam!


Zielony Widelec - szczegółowa oferta

Dieta:

Ilość kcal:

ilość posiłków dziennie:

Cena za 5 dni:

Lunch Box

0

3


Redukcja

1300

1500

1700

2100

2500

5


Redukcja Bezglutenowa

1300

1500

1700

2100

2500

5


Redukcja Wege

1300

1500

1700

2100

2500

5


Równowaga

1500

1700

2100

2500

3000

5


Równowaga Bezglutenowa

1500

1700

2100

2500

3000

5


Równowaga Wege

1500

1700

2100

2500

3000

5


Sport

3000

5


Zdjęcia zestawów
Recenzja ekspertów portalu Cateromarket.pl:

Test cateringu dietetycznego przeprowadzony przez Cateromarket.pl jest w pełni niezależny. Oznacza to, że catering zamówiliśmy jako anonimowy Klient i zapłaciliśmy za niego sami (nie był to prezent od firmy). Oświadczamy, że nie jest naszą intencją ani nie mamy żadnego interesu w promowaniu bądź deprecjonowaniu, którejkolwiek z firm oferujących catering dietetyczny.


Dieta: Redukcja

Kaloryczność: 2100 kcal

Okres: Październik 2016

Wstęp:

Catering dietetyczny Zielony Widelec to firma, która aspiruje do miana cateringu klasy premium. Bardzo pozytywne opinie Klientów oraz ceny zestawów mogą faktycznie świadczyć o tym, że firma stawia na najwyższą jakość. Czy faktycznie pudełka Zielonego Widelca są warte swojej ceny postanowiliśmy sprawdzić na podstawie diety Redukcyjnej.

Program Redukcja to dieta, jak dowiadujemy się ze strony Zielonego Widelca, bogata w produkty pełnoziarniste, które dzięki wysokiej zawartości błonnika pozytywnie wpłyną na naszą wagę i pracę naszych jelit. Nasz recenzent to 30-letni pracownik biurowy, który zdrową żywnością zainteresował się z powodu problemów z układem trawiennym. Aby zdrowo zgubić kilka centymetrów w pasie, zamówiliśmy wariant 2100kcal.

Proces zamówienia:

Zamówienie diety w Zielonym widelcu przebiega bezproblemowo. Pokusiłbym się, ze to najprostszy i najlepiej zorganizowany proces zamówienia spośród wszystkich firm które testowaliśmy. W naszym przypadku najpierw skorzystaliśmy z "pomocnika" - ładnie prezentującego się "automatu" który, po określeniu naszego celu oraz aktualnej wagi, wzrostu i wieku podpowiedział nam który program powinniśmy wybrać. Następnie podaliśmy dane osobowe i prawie gotowe! Po chwili telefonicznie skontaktował się z nami pracownik Zielonego Widelca aby potwierdzić zamówienie i przekazać kilka przydatnych informacji.


Indyk grillowany z salsą pomidorową. Ryż czerwony i jaśminowy. Kalafior romanesco

Menu dzień 1:


Śniadanie: Gryczane naleśniki z twarożkiem cynamonowym. Mus brzoskwiniowo-dyniowy

II śniadanie: Koktalj truskawkowo-pomarańczowy z burakami

Obiad: Indyk grillowany z salsą pomidorową. Ryż czerwony i jaśminowy. Kalafior romanesco

Podwieczorek: Minestrone

Kolacja: Sałatka z makaronem pełnoziarnistym, kurczakiem, mozzarella i oliwkami. Dip ziołowy


Gryczane naleśniki z twarożkiem cynamonowym. Mus brzoskwiniowo-dyniowy

Plus dnia:

Bardzo dobre i niezbyt słodkie naleśniki gryczane, dodatkowo wzbogacone prażonymi orzechami dobrze komponowały się z musem. Sniadanie było bardzo obfite

Obawialiśmy się, że grillowany indyk będzie suchy, lecz zostaliśmy miło zaskoczeni - przy dość małej ilości salsy danie nie było zapychające. Dodatkowy plus za smaczny, dobrze ugotowany ryż - czerwony z dodatkiem jaśminowego

Do gustu przypadł nam również smak koktailu - był przyjemnie kwaskowy, dzięki czemu obudził nas z poniedziałkowego marazmu

Minus dnia:

Koktajl mimo, że smaczny nie był dla nas wystarczająco dużym posiłkiem - ledwo wytrzymaliśmy do obiadu


Indyk w mleczku kokosowym z warzywami, ryż czarny

Menu dzień 2:


Śniadanie: Pasta jajeczna z pieczonym łososiem, pieczywo pełnoziarniste, świeże warzywa

II śniadanie: Malinowa panna cotta z musem porzeczkowym

Obiad: Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym, kluseczki z batatów, surówka z kalarepki i marchewki

Podwieczorek: Sałatka z buraczkami, dynią i serem kozim, dip bazyliowy

Kolacja: Indyk w mleczku kokosowym z warzywami, ryż czarny


Polędwiczka wieprzowa w sosie musztardowym, kluseczki z batatów, surówka z kalarepki i marchewki

Plus dnia:

Fenomenalna polędwiczka wieprzowa z sosem musztardowym. Nie była wysuszona, a wyrazisty sos idealnie podkreślał smak tego wymagającego mięsa

Ser kozi w połączeniu z burakami i dynią stworzył pyszną i sysącą przekąskę na podwieczorek. Dodatkowym plusem jest dobra jakość sera

Dobrze przygotowana panna cotta - aksamitnie gładka

Minus dnia:

Zbyt kwaśny mus dominował nad delikatnym smakiem panna cotty

W paście jajecznej, w naszej ocenie, było zbyt mało łososia


Kurczak w sezamie, dip jogurtowo-koperkowy, ryż dziki. Surówka z fenkułem u selerem naciowym

Menu dzień 3:


Śniadanie: Pełnoziarnista kanapka z pieczoną kaczką i sosem cumberland, ogórek zielony

II śniadanie: Jablko pieczone z sosem orzechwo-jogurtowym i śliwkami suszonymi

Obiad: Kurczak w sezamie, dip jogurtowo-koperkowy, ryż dziki. Surówka z fenkułem u selerem naciowym

Podwieczorek: Fasolka po bretońsku

Kolacja: Sałatka z halluomi i pieczonymi warzywami na kaszy gryczanej, dip dymiankowy


Pełnoziarnista kanapka z pieczoną kaczką i sosem cumberland, ogórek zielony

Plus dnia:

Kaczka w kanapce śniadaniowej pozytwynie nas zaskoczyła. Była miękka i niewysuszona - co nie często się przytrafia. Sos dodatkowo podkreślał smak kanapki

Fasolka po bretońsku smakowała świezymi pomidorami. Mimo dużej ilosci fasoli w potrafie, smak całego dania był wielowarstowo, niezdominowany przez fasolę

Po raz kolejny w tej recenzji musimy docenić jakoś i smak mięsa. Pierś z kurczaka z obiadu wręcz rozpływała się w ustach - miękka i soczysta

Minus dnia:

Trochę ubogie drugie śniadanie, dodatkowo w sosie nie czuć było orzechów, a sam jogurt


Pełnoziarniste placuszki z ricotta i bananami, mus jagodowy z migdałami

Menu dzień 4:


Śniadanie: Pełnoziarniste placuszki z ricotta i bananami, mus jagodowy z migdałami

II śniadanie: Pudding kokosowy z chia, mus truskawkowy, jagody goji

Obiad: Zrazy wołowe, kasza pęczak, fasolka szparagowa z sezamem

Podwieczorek: Caprese z kaki

Kolacja: Pulpeciki jaglane z brokułem i jajkiem, sos jogurtowo-chrzanowy, sałatka


Caprese z kaki

Plus dnia:

Bardzo dobrze doprawione zrazy, z dobrej jakościwo wołowiny

Placuszki z ricotty z bananami były bardzo sycące i ciekawe w smaku. Początkowo mysleliśmy, że będą zapychające, lecz okazały się idealnie puszyste

Podwieczorek, którego nigdy wcześniej nie mieliśmy okazji jeść bardzo przypadł nam do gustu - ciekawe połączenie mozarelli z owocami

Minus dnia:


Łosoś pieczony z sosem imbirowym, puree ziemniaczane z porem, surówka z kiszonej kapusty

Menu dzień 5:


Śniadanie: Wegetariański smalec z fasoli z jabłkiem, pieczywo razowe z dynią, papryka żółta, śliwki

II śniadanie: Mango lassi

Obiad: Łosoś pieczony z sosem imbirowym, puree ziemniaczane z porem, surówka z kiszonej kapusty

Podwieczorek: Placuszki z kalafiora i marchewki, dip jogurtowo ziołowy

Kolacja: Sałatka z papryką, ogórkiem kiszonym, komsą i fetą, dip miodowo-cytrynowy


Placuszki z kalafiora i marchewki, dip jogurtowo ziołowy

Plus dnia:

Wegetariański smalec miło nas zaskoczył. Ciekawy smak, a sam smalec był dobrze zblendowany i odpowiednio gęsty

Bardzo smaczne mango lassi

Duża porcja dobrze wyfiletowanego łososia. Bardzo smakowało nam również połączenie łososia z sosem imbirowym

Minus dnia:

Mała buteleczka pysznego mango lassi to za mało, żeby zaspokoić głód - po tym drugim śniadaniu nadal byliśmy głodni


Makaron grycznay soba z kurczakiem, serem kozim, karczochami, cukinią i pomidorami suszonymi

Menu dzień 6:


Śniadanie: Jabłkowa granola z wiórkami kokosowymi, jogurt naturalny, mus jeżynowy

II śniadanie: Koktajl migdałowo-malinowy z chia

Obiad: Makaron grycznay soba z kurczakiem, serem kozim, karczochami, cukinią i pomidorami suszonymi

Podwieczorek: Pasztet mięsny, sos cumberland

Kolacja: Pieczone wegańskie gołąbki z sosem pomidorowym


Pasztet mięsny, sos cumberland

Plus dnia:

Soczysty kurczak z ciekawą kompozcyją warzyw zaspokoił nasz głód na długie godziny. Danie było bardzo smaczne i odpowiednio duże

Jogurt naturalny z musem jeżynowym był przyjemnie kwaskowy. Sniadanie zapewniło nam przyjemne orzeźwienie, przy okazji dając zapas energii na początek dnia

Bardzo smaczny sos do pasztetu

Minus dnia:

Sam koktajl na drugie śniadanie to zdecydowanie za mało jak dla nas

Pasztet z małą ilością sosu był trochę zapychający


Naleśniki pełnoziarniste z pastą z pieczonej papryki z orzechami włoskimi, pieczonym indykiem, świeże warzywa

Menu dzień 7:


Śniadanie: Naleśniki pełnoziarniste z pastą z pieczonej papryki z orzechami włoskimi, pieczonym indykiem, świeże warzywa

II śniadanie: Batonik bananowo-owsiany z migdałami i żurawiną

Obiad: Wieprzowina tikka masala, ryż czarny i jaśminowy

Podwieczorek: Frytki warzywne, tzatziki

Kolacja: Sałatka grecka z grzankami pełnoziarnistymi


Frytki warzywne, tzatziki

Plus dnia:

Bardzo lekkie, ale sycące naleśniki na śniadanie. Duża porcja doskonale zaspokoiła nasz głód

Duża ilość smacznych grzanek w sałatce. Dodatkowy plus za świeżość warzyw mimo całego dnia spędzonego w lodówce

Bardzo smaczna mieszanka ryżu na obiad. Mięso w masali było bardzo miękkie i soczyste

Minus dnia:

Gdy przeczytaliśmy w menu nazwę "Masala" liczyliśmy na danie które choć trochę będzie przypominać te indyjskie masale - niestety był to zwykły sos pomidorowy


Indyk w pesto pietruszkowo-bazyliowym, mix kasz, surówka z czerwonej kapusty, kopru włoskiego i marchewki

Menu dzień 8:


Śniadanie: Pełnoziarnista kanapka z musztardą, szarpaną wołowiną i warzywami, świeże warzywa

II śniadanie: Pudding korzenno-jaglany z musem gruszkowym

Obiad: Indyk w pesto pietruszkowo-bazyliowym, mix kasz, surówka z czerwonej kapusty, kopru włoskiego i marchewki

Podwieczorek: Zupa krem cebulowo-ziemniaczana

Kolacja: Sałatka z czerwonym ryżem, fasolą i szpinakiem


Sałatka z czerwonym ryżem, fasolą i szpinakiem

Plus dnia:

Soczyste mięso najwyższej jakości podane było w odpowiedniej proporcji ilościowej w stosunku do kaszy. Dodatkowy plus za estetykę dania

Lekko słodki pudding idealnie trafił w nasze gusta. Był słodki ale nie przesadnie słodki. Lekka, dobrze wyglądająca przekąska

Minus dnia:

Zbyt szumna nazwa dla śniadania - nie dopatrzyliśmy się szarpanej wołowiny a jedynie zwykłą wędlinę wołową, świeże warzywa zmaterializowane były w postaci kilku pomidorków cherry. Ruccola w kanapce była lekko zwiędła i gorzka.


Sałatka owocowa z prażonymi orzechami laskowymi

Menu dzień 9:


Śniadanie: Pełnoziarnisty placek bananowo-wiśniowy z czekoladą, jogurt naturalny

II śniadanie: Sałatka owocowa z prażonymi orzechami laskowymi

Obiad: Stek wołowy z cytrynowym sosem z fenkuła, ryż dziki paraboliczny, surówka z ogórków kiszonych

Podwieczorek: Sałata z pieczonymi burakami i fetą, dip z oliwą i pestek dyni

Kolacja: Klopsiki z indyka w sosie pomidorowym, makaron orzo


Stek wołowy z cytrynowym sosem z fenkuła, ryż dziki paraboliczny, surówka z ogórków kiszonych

Plus dnia:

Ciekawe śniadanie, słodkawy placek świetnie kontrastował ze smakiem jogurtu. Ciasto swieżutkie

Wołowina doskonale przyprawiona. Na duży plus zasługuje również ciekawy sos

Minus dnia:

Bardzo ubogi podwieczorek. W zasadzie same buraki i kilka kawałków fety


Sandacz w migdałach, kasza bulgur, talarki warzywne

Menu dzień 10:


Śniadanie: Pasta z czerwonej soczewicy z pomidorami suszonymi i czarnuszką, pieczywo razowe ze słonecznikiem, ogórek

II śniadanie: Koktajl kokosowo-jagodowy z kakao

Obiad: Sandacz w migdałach, kasza bulgur, talarki warzywne

Podwieczorek: Zupa jarzynowa z dynią i ryżem basmati

Kolacja: Sałatka na quinoa z serem kozim i warzywami, winegret musztardowy


Sałatka na quinoa z serem kozim i warzywami, winegret musztardowy

Plus dnia:

Bardzo dobrze wyfiletowany sandacz - nienatrafiliśmy nawet na jedną ość!

Seler naciowy, za którym niezbyt przepadamy, świetnie komponował się w sałatce quinoa

Bardzo smaczna zupa jarzyowa - taka jaką znamy z dzieciństwa

Minus dnia:

Zbyt mała ilość pieczywa w śniadaniu


Ogólna ocena:

Smak posiłku

Estetyka podania

Jakość składników

Różnorodność dań

Pudełko

Dostawa

Strona wizualna posiłków:

Wszystkie dania wyglądały bardzo apetycznie. Ciekawe kompozycje kolorystyczne. Niektóre dania były zbyt proste - np. mieszanki warzywne złożone z jednego rodzaju warzywa.

Podsumowanie odnośnie różnorodności:

Dania były mocno zróżnicowane i tu nie ma się do czego przyczepić. Jednak wg nas można byłoby nieco zmniejszyć częstotliwość serwowania kanapek na śniadanie i past do smarowania pieczywa. Były one bez wątpienia smaczne, jednak przy takiej częstotliwości mogą się one prędzej czy później znudzić. Niewątpliwie największy plus przyznajemy za obiady. Były one zawsze bardzo dobre - najwyższej jakości, różnorodne i finezyjne.

Jakość oferowanych składników:

Jednego dnia w kanapce trafiła nam się niezbyt świeża rucola. Liście buraka używane do dekoracji też nie wyglądały czasem zbyt świeżo i przynosiły odwrotny do zamierzonego efekt - od razu lądowały w koszu. Po za tymi dwoma drobnymi podtknięciami świeżość i jakość produktów na najwyższym poziomie - zwłaszcza mięsa. Czuć, że mięsa są najwyższej możliwej jakości - bez zbędnych żyłek, błonek czy kości.

Przykłady kilku nowych posiłków których nie mieliśmy do tej pory okazji spróbować:

Bananowe placuszki z ricotty - pierwszy raz jedliśmy ricottę w placuszkach. Totalnie pozytywne zaskoczenie

Wegetariański smalec z fasoli - wyrazisty, dobrze doprawiony - danie które chętnie włączylibyśmy do swojego menu na stałe

Dostawa:

Pierwszy dzień testu zaczął się od wpadki – kierowca spóźnił się ponad godzinę, co znacznie wpłynęło na nasz plan dnia. Dostaliśmy jednak oficjalne przeprosiny i wyjaśnienia co było powodem spóźnienia. Firma zachowała się przyzwoicie, poniekąd zmazując plamę. Najważniejsze jednak, że kolejne dostawy odbywały się zgodnie z naszymi oczekiwaniami. Same pudełka są dobrej jakości, folia trzyma się opakowania. Całość dostarczana jest w estetycznej papierowej torbie. Dania są przewożone z należytą ostrożnością - torby nie są pogięte, a same dania w pudełkach nie są pomieszane.

Podsumowanie:

Catering dietetyczny Zielony Widelec można z całą pewnością pochwalić za najwyższej jakości składniki, ciekawe kompozycje smakowe i elegancję w środku pudełek. Do walorów smakowo-wizualnych nie mamy się do czego przyczepić i przyznajemy zasłużoną „piątkę”. To co nam nie podpasowało, to aspekty z pogranicza dietetyki. O ile ciężko jest zaprojektować dietę odchudzającą w wariancie poniżej 1500kcal, tak aby człowiek nie chodził głodny, o tyle z dietą o kaloryczności 2100kcal nie powinno być takich problemów. Tymczasem dieta, którą testowaliśmy miała bardzo duże rozbieżności pod względem ilości jedzenia w daniu w ciągu dnia. Zdarzało się duże śniadanie, następnie malutkie drugie śniadanie, ogromny obiad, mikroskopijny podwieczorek i duża kolacja. Nie czuliśmy się z tym faktem zbyt dobrze i strasznie dużo wysiłku kosztowało nas to aby w krytycznych momentach (zwłaszcza po drugim śniadaniu) nie podjadać. Przy diecie redukcyjnej raz byliśmy głodni, a raz przejedzeni. Znacznie wolelibyśmy w miarę równe porcje z naciskiem na śniadanie i obiad.

Pozdrawiamy,

Zespół Cateromarket.pl