Goodie Foodie

4,88
4,88
R贸偶norodno艣膰
4.9
Smak
4.9
Dostawa
5.0
Estetyka
4.9
Pude艂ko
4.8
Jako艣膰 sk艂adnik贸w
4.9
Niestety obecnie nie mo偶esz zam贸wi膰 tego cateringu.
Sprawd藕 polecane oferty w Twoim mie艣cie
  • Dost臋pne diety

Dost臋pne diety

  • O cateringu

    O cateringu

    Goodie Foodie to koncepcja zdrowego od偶ywiania bez glutenu i bez produkt贸w z mleka krowiego. Spr贸buj naszej diety, a Tw贸j poziom energii, optymalna waga, zdrowa sk贸ra i w艂osy b臋d膮 艣wiadczy膰 o doskona艂ym stanie Twojego zdrowia.

    Unikamy produkt贸w wywo艂uj膮cych alergie: menu opieramy na produktach naturalnie bezglutenowych i u偶ywamy bardzo niewielkie ilo艣ci produkt贸w z mleka krowiego, stosujemy wy艂膮cznie dobre pe艂nowarto艣ciowe mas艂o, regionalne koryci艅skie sery, domowy jogurt naturalny, nabia艂 owczy, kozi. U偶ywamy produkt贸w najwy偶szej jako艣ci, naturalnych, nierafinowanych i pe艂nowarto艣ciowych. Nie stosujemy 偶adnych konserwant贸w, ani polepszaczy do 偶ywno艣ci. U偶ywamy produkt贸w lokalnych, g艂贸wnie sezonowych, a nasze menu jest zgodne z aktualn膮 por膮 roku. Odpowiednio 艂膮czymy produkty tak, aby by艂o to korzystne dla organizmu. Nie u偶ywamy p贸艂produkt贸w wi臋kszo艣膰 rzeczy przygotowujemy sami.

    Miasta i dostawa

    • Konstancin-Jeziorna,
    • 艁omianki,
    • Marki,
    • Piaseczno,
    • Podkowa Le艣na,
    • Pruszk贸w,
    • Warszawa,
    • Z膮bki,
    Dostawa poranna
    Dostawy weekendowe
    Catering na niedziel臋 dostarczany jest z sobotnim zestawem
  • Opinie

    Opinie

    4,88
    艣rednia ocena z 36 opinii
    R贸偶norodno艣膰
    4.9
    Smak
    4.9
    Dostawa
    5.0
    Estetyka
    4.9
    Pude艂ko
    4.8
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    4.9

    5.00

    Optymalna Forma 2500kcal

    Sprawdzi艂em 5 top dostawc贸w i Goodie Foodie jest najlepszym i najsmaczniejszym wyborem. Zdecydowanie wysoka jako艣膰 produkt贸w i naprawdze przepyszne dania. Wida膰 偶e pracuje tam ogarni臋ty zesp贸艂 kucharzy. Wszystkie jajka sadzone w 艣niadaniu, po odgrzaniu w piekarniku, mia艂y wci膮偶 p艂ynne 偶贸艂tko. Rewelacja. Ryby nawet nast臋pnego dnia delikatne, soczyste, bardzo dobrze wywa偶one i dobrane smaki potraw. Ciekawe dodatki jak tarty czy koktajle, aioli, w艂asne chleby. Mi臋sa jak dr贸b - super doprawione, soczyste i smaczne. Du偶y plus za odg贸rny brak glutenu i laktozy. Zdecydowanie warte swojej ceny. Polecam Zestaw +21 dni, Optymalna Froma 2500kcal.

    • 1
    • 2
    Smak posi艂ku
    5
    Pude艂ko
    5
    R贸偶norodno艣膰
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    5

    4.95

    wegetaria艅sk膮 z rybami

    Dieta bardzo zr贸偶nicowana i smaczna. Mimo, 偶e mia艂em pewne obawy czy 2000 kalorii mi starczy, ale odpowiednio dobrane produkty i przedzia艂y czasowe zapewni艂y mi optymaln膮 syto艣膰 przez ca艂y dzie艅. Instrukcje na opakowaniu proste i czytelne. Dostawa na czas z mo偶liwo艣ci膮 drobnych korekt. Zdecydowanie polecam !

    • 1
    • 1
    Smak posi艂ku
    5
    Pude艂ko
    4
    R贸偶norodno艣膰
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    5

    4.85

    Goodie Foodie

    Pr贸bowa艂em wielu diet pude艂kowych, ale ta szczeg贸lnie przypad艂a mi do gustu, a raczej smaku. Danie r贸偶norodne, nie ma nudy, fajne po艂膮czenia konsystencji, wszystko 艣wie偶utkie i smaczne. Zero glutenu. 艢wietnie czu艂em si臋 po ka偶dym posi艂ku. Mia艂em diet臋 2.200 kcal i nie musia艂em podjada膰.

    • 0
    • 1
    Smak posi艂ku
    5
    Pude艂ko
    5
    R贸偶norodno艣膰
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    4
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    5

    5.00

    Jedzenie przepyszne, lekkie i porcje w sam raz. Najbardziej smakowa艂 mi pasztet z soczewicy z sosem chrzanowym i krem warzywny. Polecam w 100%

    • 0
    • 1
    Smak posi艂ku
    5
    Pude艂ko
    5
    R贸偶norodno艣膰
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    5

    5.00

    2100

    Bardzo dobra dieta - 艣wie偶e, smaczne i bezglutenowe produkty. Ze wzgl臋du na nat艂ok pracy i prywatnych obowi膮zk贸w wiecznie brakowa艂o mi czasu 偶eby przyrz膮dzi膰 satysfakcjonuj膮ce mnie potrawy - dzi臋ki Goodie Foodie m贸j problem znikn膮艂 :) Du偶ym atutem jest zr贸偶nicowanie i lekkostrawno艣膰 posi艂k贸w, co cz臋sto jest problemem w tego typu dietach. Przepyszne muffiny jajeczne!

    • 0
    • 1
    Smak posi艂ku
    5
    Pude艂ko
    5
    R贸偶norodno艣膰
    5
    Dostawa
    5
    Estetyka podania
    5
    Jako艣膰 sk艂adnik贸w
    5

    Oce艅 Goodie Foodie 鈥 dodaj swoj膮 opini臋!

    Dodaj swoj膮 opini臋

    Jedno zdanie teksu zach臋caj膮cego do dodania oceny.

    Przeczytaj jak prawid艂owo napisa膰 opini臋, aby zosta艂a opublikowana 鈫

    Jak prawid艂owo napisa膰 opini臋, aby zosta艂a opublikowana?

    Zale偶y nam na wysokiej jako艣ci publikowanych opinii. Staramy si臋 aby by艂y one naprawd臋 pomocne dla wszystkich. Dlatego pami臋taj 偶eby Twoja opinia:

    • by艂a merytoryczna, szczeg贸艂owa i bogata w detale (nie publikujemy opinii "polecam" czy "nie polecam" - chcemy pozna膰 jak najwi臋cej szczeg贸艂贸w)
    • nie zawiera艂a niekulturalnych czy obra藕liwych zwrot贸w
    • dotyczy艂a jednej, konkretnej firmy, kt贸r膮 w艂a艣nie oceniasz
    • opisywa艂a tylko Twoje do艣wiadczenie z firm膮, a nie zas艂yszane plotki
    • nie zawiera艂a link贸w i odno艣nik贸w do innych portali

    Po prostu: wystaw tak膮 opini臋, jak膮 sam chcia艂by艣 przeczyta膰 :)

    Administrator serwisu Cateromarket.pl nie ponosi odpowiedzialno艣ci za wypowiedzi Internaut贸w opublikowane na stronach serwisu oraz zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy zgodnie z obowi膮zuj膮cym regulaminem. Osoby zamieszczaj膮ce wypowiedzi naruszaj膮ce prawo lub prawem chronione dobra os贸b trzecich mog膮 ponie艣膰 z tego tytu艂u odpowiedzialno艣膰 karn膮 lub cywiln膮

  • Recenzja eksperta

    Recenzja eksperta

    Przeczytaj jak oceniamy 鈫

    Test cateringu dietetycznego przeprowadzony przez Cateromarket.pl jest w pe艂ni niezale偶ny. Catering zam贸wili艣my anonimowo aby mie膰 pewno艣膰, 偶e dostajemy posi艂ki takie same jak pozostali Klienci. O艣wiadczamy, 偶e nie jest nasz膮 intencj膮 ani nie mamy 偶adnego interesu w promowaniu b膮d藕 deprecjonowaniu kt贸rejkolwiek z firm oferuj膮cych catering dietetyczny. Do ka偶dej recenzji podchodzimy z najwy偶sz膮 staranno艣ci膮 i szczero艣ci膮. Nie oznacza to jednak, 偶e wszyscy musz膮 si臋 z nasz膮 recenzj膮 zgadza膰 - r贸偶ni ludzie, r贸偶ne gusta, r贸偶ne oczekiwania.

    Wst臋p

    Goodie Foodie - zgodnie z zapewnieniem w艂a艣cicieli - nie jest kolejnym, niczym nie r贸偶ni膮cym si臋 od pozosta艂ych firm, cateringiem dietetycznym. Unikalna koncepcja 偶ywieniowa 艂膮cz膮ca tradycj臋 z najnowocze艣niejsz膮 wiedz膮. Dieta bazuje na naturalnych produktach, wyeliminowaniu glutenu, laktozy i unikaniu pozosta艂ych alergen贸w, braku kupnych p贸艂produkt贸w i 艂膮czeniu ze sob膮 w艂a艣ciwych pokarm贸w. To wszystko sprawia, 偶e posi艂ki s膮 lekkostrawne, zdrowe i dostarczaj膮 organizmowi wszystkiego czego potrzebuje do prawid艂owego funkcjonowania. Tyle w teorii.

    Postanowili艣my przetestowa膰 diet臋 Optymalne Od偶ywianie, z kt贸rej poprosili艣my o wyeliminowanie glutenu, laktozy oraz papryki. Zapraszamy do zapoznania si臋 z naszymi odczuciami.

    Szczeg贸艂y recenzji

    • Optymalne Od偶ywianie 1400kcal
    • Listopad 2018

    Dzie艅 1

    • 艢niadanie: Quiche z m膮ki gryczanej z dyni膮 i serem halloumi, salsa z pieczonych pomidor贸w i kabaczka
    • II 艣niadanie: Krem z pieczonej kalarepy na rosole z drobiu zagrodowego
    • Obiad: Pieczony udziec z indyka w sosie sza艂wiowym, duszona m艂oda kapusta z suszon膮 艣liwk膮, puree ziemniaczane z koprem
    • Podwieczorek: Kisiel z owoc贸w le艣nych z tapiok膮
    • Kolacja: Leczo wegetaria艅skie z czarnymi oliwkami, kasza jaglana z zio艂ami

    • Bardzo aromatyczna i dobrze doprawiona zupa
    • Mi臋kki i rozpadaj膮cy si臋 w ustach indyk, niezwykle intryguj膮ce puree ziemniaczane - niby zwyk艂e puree, lecz za spraw膮 jakiej艣 przyprawy, wyj膮tkowe w smaku
    • Bardzo pomys艂owy quiche na 艣niadanie - ciekawe po艂膮czenie sk艂adnik贸w
    • Quiche, cho膰 w smaku naprawd臋 ciekawy, by艂 troch臋 zbyt suchy
    • Nie mogli艣my doszuka膰 si臋 posmaku sza艂wii w sosie do obiadu
    • Leczo wegetaria艅skie z czarnymi oliwkami by艂o... bez czarnych oliwek

    Dzie艅 2

    • 艢niadanie: Avocado pieczone z jajkiem, pomidorem i 艣wie偶ymi zio艂ami, pasta aioli, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Krem z dyni i cukinii na rosole z drobiu zagrodowego
    • Obiad: Burger wo艂owy, sa艂atka z bobu i fasolki szparagowej z sosem balsamicznym z bazyli膮
    • Podwieczorek: Biszkopt kukurydziany z musem z gorzkiej czekolady i marakui
    • Kolacja: Krupnik z quinoi z pulpecikami z sandacza

    • Bardzo po偶ywne i smaczne 艣niadanie
    • Znakomity, soczysty burger i 艣wietny sos do obiadu
    • Ciekawe po艂膮czenie zupy krupnik z ryb膮 - wysz艂o tre艣ciwie i zaskakuj膮co smacznie
    • Krem z dyni m贸g艂by chyba by膰 odrobin臋 bardziej wyrazi艣cie doprawiony
    • Stosunkowo ma艂a ilo艣膰 musu do biszkoptu, a sam biszkopt lekko suchy
    • Burger wygl膮da艂 smutno, nie do ko艅ca zach臋caj膮co, a szkoda poniewa偶 by艂 naprawd臋 smaczny

    Dzie艅 3

    • 艢niadanie: Nale艣nik kukurydziany z serem koryci艅skim i rukol膮 z musem pomidorowo-bazyliowym
    • II 艣niadanie: Zupa z soczewicy z pomidorami i kuminem
    • Obiad: Placuszki z cukinii z siemieniem lnianymi i nasionami chia, sa艂atka z pieczonych warzyw z tofu, sos z mango
    • Podwieczorek: Kisiel z pieczonej dyni
    • Kolacja: Pstr膮g z pieca, sa艂atka z makaronem ry偶owym i warzywami z woka

    • Mieszanka intensywnych smak贸w w zupie wysz艂a na plus, aromat kuminu fajnie wpasowa艂 si臋 w ca艂o艣膰
    • Smaczne i soczyste placki z cukinii na obiad, niecodziennie po艂膮czenie sosu mango z cukini膮 - du偶a r贸偶norodno艣膰 w pude艂ku - lubimy gdy jest kolorowo i si臋 du偶o dzieje
    • Zaskakuj膮cy smak kisielu z dyni - lekko s艂odki posmak przypominaj膮cy jab艂ko i przyjemnie wyczuwalna tapioka

    Dzie艅 4

    • 艢niadanie: Pasta z czerwonej fasolki, og贸rek kiszony, mas艂o, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Krem z selera na rosole z drobiu zagrodowego z kuminem
    • Obiad: Udo kacze z modr膮 kapust膮, kopytka gryczane, sos 偶urawinowy
    • Podwieczorek: Pudding z kaszy gryczanej z karobem i gorzk膮 czekolad膮 i karmelizowanymi je偶ynami
    • Kolacja: Plastry pieczonego buraka z kozim serem, pieczonym fenku艂em, og贸rkiem kiszonym i kozieradk膮

    • Bardzo przyjemny, 艂agodny smak pasty 艣niadaniowej - wyj膮tkowo lekka, mimo i偶 zrobiona ze str膮czk贸w
    • Soczyste i 艂atwo odchodz膮ce od ko艣ci mi臋so z kaczki. Po raz pierwszy mieli艣my okazj臋 spr贸bowa膰 gryczanych kopytek
    • Du偶a r贸偶norodno艣膰 na kolacj臋 - smacznie i kolorowo
    • Pudding z kaszy gryczanej by艂 troch臋 md艂y - doceniamy, 偶e nie by艂 na si艂臋 dos艂adzany, natomiast co艣 by艣my w nim zmienili

    Dzie艅 5

    • 艢niadanie: Jaglanka z nasionami chia, pestkami i musem malinowym
    • II 艣niadanie: Krem z kalafiora z zio艂owym pesto
    • Obiad: Kurczak zagrodowy w 偶贸艂tym curry, broku艂y z pary, pilaw
    • Podwieczorek: Mini omlet z m艂odym szpinakiem, hummusem z soczewicy i pieczon膮 papryk膮
    • Kolacja: Pieczone plastry z batat贸w z pesto, serkiem kozim i granatem

    • Bardzo zio艂owy krem z kalafiora
    • Sos z curry z przyjemnie zaznaczon膮 s艂odk膮 nut膮 - nietypowo jak dla nas, ale bardzo smacznie
    • Jako alternatyw臋 dla podwieczorka (wykluczyli艣my papryk臋) dostali艣my pyszny kisiel z tapioki
    • Jaglanka by艂a wg nas md艂a - ch臋tnie widzieliby艣my w niej 艣wie偶e owoce, kt贸re nada艂yby wyrazisto艣ci
    • Krem z kalafiora mia艂 wg nas zbyt p艂ynn膮 - jak na krem - konsystencj臋
    • W naszej kolacji zabrak艂o koziego sera. Natomiast najbardziej doskwiera艂y nam suche pulpety - przyda艂by si臋 na pewno jaki艣 sos

    Dzie艅 6

    • 艢niadanie: Tatar jaglany z avocado, sezamem i roszponk膮, mas艂o, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Zupa z burak贸w na rosole z drobiu zagrodowego
    • Obiad: Tortille z kurczakiem zagrodowym i sosem kolendrowym, ma艂a zielona sa艂ata z mango
    • Podwieczorek: Koktajl bananowo-malinowy z jarmu偶em
    • Kolacja: Szasz艂yki warzywne z tofu i halloumi, sos ze 艣wie偶ych zi贸艂

    • Bardzo dobra i wyrazista zupa z buraczk贸w z jajkiem
    • Bardzo fajna kombinacja smak贸w na obiad - jak dla nas wysz艂a 艣wietna mieszanka kuchni meksyka艅skiej z nut膮 azjatyck膮. Lubimy takie smaki :)
    • Bardzo pomys艂owe wege-szasz艂yki plus kapitalny sos ze 艣wie偶ych zi贸艂
    • Tatar jaglany powinien by膰 mocniej doprawiony

    Dzie艅 7

    • 艢niadanie: Pasta z kurczaka zagrodowego z pieczon膮 papryk膮 i og贸rkiem kiszonym, pomidor malinowy, mas艂o, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Krem z batat贸w z sals膮 z pomidor贸w i papryki
    • Obiad: Makaron ry偶owy ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
    • Podwieczorek: Gruszka gotowana w winie z sosem waniliowym
    • Kolacja: Sa艂ata rzymska z gryczanymi grzankami, kaparami, pomidorkami cherry i pieczonym pstr膮giem t臋czowym

    • Zamiast kremu z batat贸w z sals膮 z papryki dostali艣my jako zamiennik koktajl owocowy
    • Wyrazisty w smaku szpinak z suszonymi pomidorami
    • Dobrze upieczony pstr膮g - smaczny, delikatny, nieprzesuszony
    • Obiad by艂 wizualnie bardzo smutny

    Dzie艅 8

    • 艢niadanie: Pasta ze s艂onecznika i rzodkiewki, cykoria, mas艂o, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Krem z kapusty z kminkiem na rosole z drobiu zagrodowego
    • Obiad: Kurczak zagrodowy z warzywami w sosie ananasowo-cytrynowym z p臋dami bambusa, ry偶 br膮zowy
    • Podwieczorek: Kisiel z tapioki z jab艂ek z cynamonem i mi臋t膮
    • Kolacja: Mussaka z bak艂a偶ana i selera z sosem pomidorowo-bazyliowym

    • Wyj膮tkowo s艂odki krem z kapusty - dodatkowo czu膰 by艂o bogactwo zi贸艂
    • Bardzo fajna azjatycka potrawka z ananasowo-cytrynow膮 nut膮
    • Wege mussaka smakowa艂a nie gorzej ni偶 ta z wo艂owin膮
    • Pasta ze s艂onecznika i rzodkiewki by艂a w smaku troch臋 nijaka, w naszym pude艂ku zabrak艂o tak偶e mas艂a
    • Ry偶 do obiadu by艂 koloru bia艂ego, a nie br膮zowego

    Dzie艅 9

    • 艢niadanie: Hummus z soczewicy i suszonych pomidor贸w, pieczona papryka, pasta aioli, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Barszcz ukrai艅ski z czerwon膮 fasolk膮 kidney na rosole z drobiu zagrodowego
    • Obiad: Krokiety z kapusty peki艅skiej i boczniak贸w z sosem koperkowym, sa艂atka z pieczonej marchewki z jab艂kiem i 艣wie偶ymi zio艂ami
    • Podwieczorek: Koktajl brzoskwiniowo - bananowy z m艂odym szpinakiem i 艣wie偶膮 mi臋t膮
    • Kolacja: Pieczony filet z morszczuka, duszony koper w艂oski z cukini膮 i selerem naciowym

    • Bardzo aromatyczny i dobrze doprawiony hummus, a pasta aioli stanowi艂a 艣wietn膮 alternatyw臋 dla mas艂a
    • Najlepsze wege krokieciki jakie mieli艣my okazj臋 pr贸bowa膰, rewelacja!
    • W koktajlu nie wyczuli艣my mi臋ty, a szkoda
    • Ryba by艂a stosunkowo sucha, by膰 mo偶e przyda艂aby si臋 tak偶e cz膮stka cytryny?

    Dzie艅 10

    • 艢niadanie: Piecze艅 z indyka z rodzynkami, mas艂o chrzanowe, og贸rek kiszony, domowy chleb gryczany
    • II 艣niadanie: Krem ze szczawiu i rukoli z jajkiem
    • Obiad: Makaron ry偶owy z warzywami i piersi膮 z kaczki w pomara艅czach
    • Podwieczorek: Domowy jogurt naturalny z musem z owoc贸w le艣nych
    • Kolacja: Bak艂a偶an faszerowany z kasz膮 jaglan膮, warzywami i serem halloumi z sosem z pieczonych warzyw

    • Bardzo interesuj膮ca w smaku piecze艅 na s艂odko. Nie by艂a ani za sucha, ani zbyt t艂usta - w punkt
    • Zupa szczawiowa w postaci kremu to nie jest cz臋sty widok, natomiast nam bardzo przypad艂a do gustu
    • Znakomity sos pomara艅czowy do kaczki - 艣wietne po艂膮czenie
    • 艢niadanie mimo, 偶e smaczne, wygl膮dem bardziej przypomina艂o danie szpitalne ni偶 restauracyjne. Przyda艂oby si臋 tak偶e jakie艣 smarowid艂o
    • Kaczka by艂a troch臋 przeci膮gni臋ta - jak dla nas za sucha

    Podsumowanie strony wizualnej:

    Jedyn膮 kategori膮, w kt贸rej musimy odj膮膰 punkty jest estetyka serwowanych da艅. Pomimo tego, i偶 dania s膮 w znakomitej wi臋kszo艣ci niezwykle smaczne i zawsze przygotowywane z najwy偶szej jako艣ci sk艂adnik贸w, to tym co nie pasuje do naszej uk艂adanki jest aspekt wizualny. Powiedzenie, 偶e je si臋 oczami, nie wzi臋艂o si臋 znik膮d. Tymczasem cz臋艣膰 da艅 by艂a smutna, przygn臋biaj膮ca, ma艂o kolorowa. Stoimy na stanowisku, 偶e zawarto艣膰 pude艂ek - wyj膮tek mog膮 stanowi膰 zupy lub kisiele/koktajle - musi by膰 wielobarwna, a nie dwukolorowa (gdzie jednym z kolor贸w jest np. bia艂y makaron). Dobry catering dietetyczny, zw艂aszcza tej klasy co Goodie Foodie, powinien aspirowa膰 do miana restauracji w pude艂ku, a to zobowi膮zuje do troch臋 wi臋kszego wysi艂ku. Czasami wystarczy posypa膰 czym艣 zielonym (szczypta posiekanej kolendry, bazylii, szczypiorku czy natki pietruszki), czasami wystarcz膮 dwa ma艂e pomidorki koktajlowe lub p贸艂 plasterka pomara艅czy, listek mi臋ty i kilka ziarenek granatu. Takie drobiazgi nie zmieni膮 raczej walor贸w smakowych, na pewno nie zaburz膮 u艂o偶onego makro, a z ca艂膮 pewno艣ci膮 dodadz膮 blasku i uroku.

    Podsumowanie r贸偶norodno艣ci:

    Podczas naszego 10-cio dniowego diety 偶adne z da艅 si臋 nie powt贸rzy艂o, natomiast da si臋 wychwyci膰 pewien schemat posi艂k贸w. Podobny, powtarzalny schemat niekt贸rych posi艂k贸w: na 艣niadanie - domowy chleb gryczany (uwielbiamy i doceniamy gdy cateringi zadaj膮 sobie dodatkowego trudu i samodzielnie wypiekaj膮 pieczywo) z r贸偶nymi pastami i dodatkami; II 艣niadanie to zawsze zupa (zazwyczaj na rosole z drobiu zagrodowego, cz臋sto nieoczywista i w zasadzie zawsze wyborna w smaku), podwieczorek - s艂odka przek膮ska lub koktajl. Czy pewna powtarzalno艣膰 艣niada艅, drugich 艣niada艅 i podwieczork贸w jest wad膮? By膰 mo偶e dla niekt贸rych, natomiast dla nas w tym przypadku na pewno nie by艂a, ale ostateczn膮 ocen臋 ka偶dy powinien wyrobi膰 sobie sam.

    Podsumowanie jako艣ci:

    Goodie Foodie to catering w kwestii jako艣ci absolutnie bezkompromisowy, pod czym bez wahania mo偶emy si臋 podpisa膰. Ani przez chwil臋 nie mieli艣my w膮tpliwo艣ci, 偶e posi艂ki s膮 przygotowywane z najwy偶szej jako艣ci sk艂adnik贸w. Zw艂aszcza, 偶e nasze delikatne uk艂ady pokarmowe od razu s膮 w stanie wyczu膰 tanie jaja czy sztuczne dodatki :)

    Na szczeg贸ln膮 uwag臋 zas艂uguje domowy chleb gryczany, kurczak zagrodowy, domowa piecze艅 czy tak rzadko spotykany na naszych sto艂ach polski 艂oso艣 jurajski. Goodie Foodie to naturalnie bezglutenowe i lekkostrawne diety z wysokiej jako艣ci sk艂adnik贸w - idealne dla os贸b 艣wiadomych jak wa偶ne jest od偶ywianie w codziennym 偶yciu.

    Podsumowanie dostaw:

    Brak jakichkolwiek zarzut贸w w kwestii dostaw lub opakowa艅. Dania dostarczane punktualnie, dobrze zapakowane, poprawnie opisane. Mieli艣my diet臋 z wykluczeniem papryki i te dania, kt贸re by艂y inne ni偶 przewidziano w og贸lnym jad艂ospisie, by艂y oznaczone jako zamiennik. Dodatkowo nasz test - ze wzgl臋du na du偶o wyjazd贸w i wolne dni na prze艂omie pa藕dziernika i listopada - zosta艂 przez nas wyj膮tkowo rozbity na 3 cykle dostaw (4 dni - przerwa - 3 dni - przerwa - 3 dni). Nie dosz艂o do 偶adnej pomy艂ki ani zamieszania. Wskazujemy na 艣wietny kontakt z firm膮 w kwestii wstrzymania dostawy, zmiany dnia dostawy, dostosowania dostawy pod nasze wymagania.

    Inne uwagi:

    Mamy przekonanie granicz膮ce z pewno艣ci膮, 偶e pomimo wykluczenia papryki w diecie, w dw贸ch posi艂kach pojawi艂 si臋 niechciany sk艂adnik. zwracamy uwag臋 na powtarzaj膮cy si臋 nieadekwatny stosunek chleba do smarowide艂/pasztetu/w臋dliny itp. Czujemy si臋 zdezorientowani gdy dostajemy 2 kromki chleba + pasztet, kt贸rego spokojnie wystarczy艂oby na 4 kanapki lub odwrotnie. Dodatkowo cz臋艣ciej opr贸cz past przyda艂oby si臋 mas艂o lub sos do chleba aby nie by艂o wra偶enia, 偶e jest zbyt sucho - zw艂aszcza gdy podaje si臋 je z chlebem bezglutenowym, kt贸ry dla nowych Klient贸w - ju偶 sam w sobie mo偶e si臋 wydawa膰 suchy (w por贸wnaniu z bia艂ym, pszennym pieczywem). Cz臋艣膰 past wyda艂a nam si臋 md艂a - by膰 mo偶e to tylko nasze kubki smakowe, a by膰 mo偶e nie :) Zach臋camy do odwa偶niejszego korzystania z zi贸艂 i przypraw, zw艂aszcza, 偶e w innych daniach (m.in. w zupach) Goodie Foodie robi to znakomicie.

    Odpowied藕 firmy:

    Jako w艂a艣ciciel firmy i jednocze艣nie autor za艂o偶e艅 dietetycznych Goodie Foodie mog臋 jedynie bardzo podzi臋kowa膰 za t臋 wnikliw膮 i profesjonaln膮 analiz臋 plus贸w i minus贸w naszej diety. Mam pe艂n膮 艣wiadomo艣膰, 偶e wiele jest jeszcze do zrobienia, w szczeg贸lno艣ci w kwestii estetyki pude艂ek i ca艂kowicie si臋 zgadzam, 偶e ten aspekt jest bardzo wa偶ny dla klient贸w. Zamierzam pracowa膰 nad tym elementem i mam nadziej臋 ju偶 w najbli偶szym czasie b臋dzie to zauwa偶alne.

    Jednak co do zasady staramy si臋, o ile to tylko mo偶liwe, nie umieszcza膰 w jednym posi艂ku zbyt wielu sk艂adnik贸w, nie miesza膰 zbyt wiele, np. unika膰 艂膮czenia owoc贸w z innymi sk艂adnikami. To jeden z filar贸w naszej diety. Kierujemy si臋 zasad膮 IM PRO艢CIEJ TYM LEPIEJ. Co nie zmienia faktu, 偶e mimo to w aspekcie wizualnym mo偶na wiele poprawi膰.

    Wracaj膮c do uwag dotycz膮cych lepszego doprawienia niekt贸rych posi艂k贸w - b臋dziemy nad tym pracowa膰. Niestety czasami nawet ten sam kucharz gotuj膮cy t臋 sam膮 potraw臋 potrafi j膮 jednak nieco inaczej doprawi膰, no i te gusta i gu艣ciki...... Jeszcze nie znalaz艂 si臋 taki co by dogodzi艂 wszystkim :(

    Ciesz臋 si臋, 偶e zosta艂a doceniona jako艣膰 sk艂adnik贸w, poniewa偶 ten element jest dla mnie absolutnie najwa偶niejszy. Jako艣膰 oraz prawid艂owe po艂膮czenia poszczeg贸lnych sk艂adnik贸w w posi艂kach i dopasowanie do zmieniaj膮cych si臋 p贸r roku s膮 bowiem filarami diety Goodie Foodie od samego pocz膮tku jej istnienia. A mamy ju偶 spore do艣wiadczenie, poniewa偶 jeste艣my na warszawskim rynku od 8 lat.

    Rzeczywi艣cie da si臋 zauwa偶y膰 pewien schemat u艂o偶enia posi艂k贸w w poszczeg贸lnych dietach. We wspomnianej diecie Optymalne Od偶ywianie (naszej podstawowej diecie) codziennie proponujemy zup臋 na II 艣niadanie i co艣 s艂odkiego zdrowego na podwieczorek. Jednak w rozmowach z klientami namawiam do roz艂o偶enia posi艂k贸w zgodnie z indywidualnym rytmem, dopasowania do siebie. Ka偶dy z nich jest po偶ywny, dobrze skomponowany, tak, 偶eby dobrze si臋 strawi艂 i nas wzmocni艂. Wa偶ne jest 偶eby zje艣膰 syc膮ce 艣niadanie (ja 艂膮cz臋 zazwyczaj 2 posi艂ki), obiad oko艂o 13.00 i niezbyt p贸藕n膮 kolacj臋, zup臋 mo偶na zje艣膰 o ka偶dej porze dnia. To wed艂ug mnie bardzo wa偶ny posi艂ek.

    Zapraszam wszystkich klient贸w ch臋tnych do porozmawiania o naszych dietach do kontaktu telefonicznego. Jestem zazwyczaj dost臋pna pod numerem firmowym dost臋pnym na naszej stronie.

    Serdecznie pozdrawiam
    Lidia Sykulak
    Goodie Foodie - w艂a艣ciciel

od z艂 / dzie艅

Przyk艂adowe menu
艢niadanie: II 艣niadanie: Obiad: Podwieczorek: Kolacja: Dodatkowy:
WARIANTY KALORYCZNE