Przełom w Odżywianiu to marka, która zasłynęła na warszawskim rynku tym, iż skutecznie odchudza celebrytów i twarze znane z małego ekranu. Najefektowniejsze przemiany i metamorfozy, o których pisano ostatnio w kolorowej prasie, to w dużej mierze zasługa Przełomu.
Bogate doświadczenie dietetyczne zdobyte na oddziałach szpitalnych, w przedszkolach czy firmach cateringowych sprawia, że pracownicy Przełomu wiedzą jak dobrać odpowiednią dietę dla każdego, bez względu na wiek, płeć czy przebyte choroby.
Przyświecająca firmie maksyma, że każdy klient to indywidualne wyzwanie, a opieką i poradami żywieniowymi należy służyć nie tylko na początku, ale przez cały okres diety, sprawia, że Przełom już od wielu lat pozyskuje coraz liczniejsze grono ambasadorów.
Na potrzeby naszego testu wybraliśmy dietę standard/redukcyjną, w warrancie 1500 kcal, ponieważ chcemy zrzucić zbędne kilogramy i ponownie czuć się zdrowo i lekko.
Osoby bardzo mięsożerne, mogą czuć pewien niedosyt - mięso pojawiało się raz dziennie, na obiad, a rybka pojawiła się w sumie dwa razy. Należy jednak wyraźnie powiedzieć, że pomimo powtarzalności i podobnego schematu posiłków, były one bardzo dobrze przyprawione i smaczne. Jeżeli ktoś nie lubi zbyt wyszukanych posiłków, ogranicza mięso oraz preferuje zdrowe i świeże jedzonko, wówczas ten catering jest właśnie dla niego.
Najbardziej smakowały nam obiady (solidna i pożywna porcja energii na cały dzień) i sałatki (podróż po krainach smaków).
To co nam w teście najbardziej doskwierało, to pewien poziom powtarzalności posiłków i smaków. Od cateringów najwyższej klasy należy wymagać pełnej różnorodności i codziennych niespodzianek kulinarnych. Tu trochę tego zabrakło. Należy jednak wyraźnie powiedzieć, że pomimo powtarzalności i podobnego schematu posiłków, były one bardzo dobrze przyprawione i smaczne.