Paleo +
4.92
11 opinii
Kaloryczność
1300
1400
1500
1600
1700
1800
1900
2000
2100
2200
2300
2400
2500
2600
2700
2800
2900
3000
3100
3200
Posiłki
4 posiłki
3 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
3 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
4 posiłki
Wybór mniejszej liczby posiłków skutkuje zmniejszeniem liczby dziennych kalorii i należy je uzupełnić we własnym zakresie, aby osiągnąć wybraną kaloryczność.
Długość diety
dni
Klienci najczęściej wybierają 30 dni, 20 dni lub 10 dni.
Gwarancja najniższej ceny
Płacisz tyle, ile na stronie cateringu.
Oszczędzasz zł dziennie
Dodaj jeszcze dni, aby oszczędzić zł dziennie.
Dieta Paleo + oparta jest na diecie Paleo. Wzbogacona jest jedynie o zdrowe źródła węglowodanów, które w naszej propozycji będą pojawiać się na wieczór – w celu osiągnięcia lepszej regeneracji i poprawienia jakości snu. Dieta Paleo, na podstawie której zaprojektowaliśmy swoją dietę Paleo +, nie oznacza, że należy jeść steki mamuta pieczone nad własnoręcznie rozpalonym ogniem. Sama nazwa diety jest skrótem od paleolitu, zwanego epoką kamienia łupanego. W epoce tej nasi przodkowie posilali się tym, co byli w stanie sami upolować, zebrać czy złowić. Stąd też podstawę tego systemu żywieniowego stanowią mięso, jaja, ryby, warzywa oraz owoce, orzechy czy pestki.

Na tych założeniach oparte są diety sportowców, celem wyeliminowania substancji antyodżywczych i uzyskania największych osiągów, osób chcących w krótkim czasie i zdrowo zredukować tkankę tłuszczową oraz tych, co borykają się z chorobami autoimmunizacyjnymi jak cukrzyca, zapalenie tarczycy, Leśniowskiego-Crohna, colitis ulcerosa, choroby reumatyczne, łuszczyca, stwardnienie rozsiane, RZS i wszystkie inne z około 80 opisanych chorób związanych z nadaktywnością naszego układu odpornościowego.

Rozkład makroskładników: 20-25% węglowodanów, 20% białka, 55-60% tłuszczu.

Dietetyk w Dietykieta