![](/media/blog/zrodla-bialka-roslinnego.webp)
Odżywianie
Zdrowie
Białko roślinne w diecie - o czym warto wiedzieć?
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- Gawęcki J. Żywienie człowieka, Podstawy nauki o żywieniu. Warszawa: Wydawnictwo Naukowe PWN; 2017.
- Włodarek D, Lange E, Kozłowska L. Dietoterapia. Warszawa: PZWL; 2014.
- Normy żywienia dla populacji Polski i ich zastosowanie, red. Jarosz M., Rychlik E., Stoś K, Charzewska J., Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny, Warszawa 2020.
- Jain R, Goomer S. Nutritional and health benefits of plant proteins: a review. Plant Arch. 2020;20:160-2.
Popularne artykuły
![Article](/media/blog/Projekt_bez_tytu%C5%82u_8_1_KGsRATW.webp)
Odżywianie
Zdrowie
Co jeść żeby schudnąć
3 minuty czytania
![Article](/media/blog/35_qYqLNQm.webp)
Zdrowie
Lifestyle
Cudowne właściwości herbaty
4 minuty czytania
![Article](/media/blog/3_ys3yxjr.webp)
Odżywianie
Co to są puste kalorie i dlaczego lepiej ich unikać?
4 minuty czytania
![Article](/media/blog/1_Q1VnZFu.webp)
Zdrowie
Jak pozbyć się refluksu żołądkowo-przełykowego?
5 minuty czytania
![Article](/media/blog/1_8i8WaCf.webp)
Odżywianie
Czy sos może być dietetyczny? Sprawdź przepisy na zdrowe sosy!
4 minuty czytania
![Article](/media/blog/43_WvwZVBm.webp)
Zdrowie
Kolagen i jego rola w organizmie człowieka
3 minuty czytania
Bestsellery Cateromarket