Odżywianie
Deficyt kaloryczny - jak prawidłowo go obliczyć? Dietetyk radzi
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- https://ncez.pzh.gov.pl/wp-content/uploads/2021/03/normy_zywienia_2020web.pdf
- Gawęcki J., Hryniewiecki L. (red.), Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu, wyd. PWN, Warszawa, 2000.
- Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka, Żywienie zdrowego i chorego człowieka, wyd. PZWL, Warszawa, 2014.
- Włodarek D., Lange E., Kozłowska L., Dietoterapia, wyd. PZWL, Warszawa, 2015
Popularne artykuły
Odżywianie
Zdrowie
Co jeść żeby schudnąć
3 minuty czytania
Zdrowie
Lifestyle
Cudowne właściwości herbaty
4 minuty czytania
Odżywianie
Co to są puste kalorie i dlaczego lepiej ich unikać?
4 minuty czytania
Zdrowie
Jak pozbyć się refluksu żołądkowo-przełykowego?
5 minuty czytania
Odżywianie
Czy sos może być dietetyczny? Sprawdź przepisy na zdrowe sosy!
4 minuty czytania
Zdrowie
Kolagen i jego rola w organizmie człowieka
3 minuty czytania
Bestsellery Cateromarket