
Odżywianie
Deficyt kaloryczny - jak prawidłowo go obliczyć? Dietetyk radzi
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- https://ncez.pzh.gov.pl/wp-content/uploads/2021/03/normy_zywienia_2020web.pdf
- Gawęcki J., Hryniewiecki L. (red.), Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu, wyd. PWN, Warszawa, 2000.
- Ciborowska H., Rudnicka A., Dietetyka, Żywienie zdrowego i chorego człowieka, wyd. PZWL, Warszawa, 2014.
- Włodarek D., Lange E., Kozłowska L., Dietoterapia, wyd. PZWL, Warszawa, 2015
Popularne artykuły

Odżywianie
Zdrowie
Owsianka – 10 pomysłów na zdrowe fit śniadanie
6 minuty czytania

Odżywianie
Lifestyle
9 najlepszych aplikacji dietetycznych, które ułatwią Ci zdrowe odżywianie
4 minuty czytania

Odżywianie
Dieta niskowęglowodanowa (low carb) - przepisy wraz z jadłospisem
6 minuty czytania

Odżywianie
Post przerywany - jakie efekty daje po miesiącu?
3 minuty czytania

Zdrowie
Obwisła skóra po odchudzaniu? Sprawdź, jak ją ujędrnić!
4 minuty czytania

Odżywianie
Zdrowie
Naturalne sposoby na zaparcia
7 minuty czytania