Odżywianie
Zdrowie

Dieta na jesień – co warto włączyć do jadłospisu, gdy robi się chłodniej?

18.10.2022
8 minuty czytania
Źródła
  • https://www.medonet.pl/zdrowie/zdrowie-dla-kazdego,ile-witaminy-c-zazywac--by-poprawic-odpornosc--czy-pomaga-uchronic-sie-przed-covid-19---wyjasniamy-,artykul,72948669.html
  • https://www.medicover.pl/o-zdrowiu/czy-warto-jesc-grzyby-ekspert-o-wlasciwosciach-grzybow,6584,n,192
  • https://dietetykpowszechny.pl/dieta-jesienna-produkty-sezonowe-jak-wzmocnic-odpornosc-jadlospis/
  • https://www.hellozdrowie.pl/3-powody-dla-ktorych-jesienia-warto-zaczac-sie-suplementowac/
  • https://upacjenta.pl/poradnik/co-jesc-zima-i-jesienia-lista-witamin-i-ich-zrodla
  • https://www.nowafarmacja.pl/blog/jesienno-zimowy-spadek-energii-i-nastroju-jak-radzic-sobie-z-przesileniem
  • https://www.mp.pl/pacjent/dieta/zasady/62899,witaminy
  • Dittfeld A., Gwizdek K., Koszowska A., Fizia K. Wielokierunkowe działanie witaminy D. Annales Academiae Medicae Silesiensis 2014; 68(1): 47-52
  • Szymańska R., Nowicka B., Kruk J. Witamina E – metabolizm i funkcje. Kosmos. Problemy Nauk Biologicznych 2009; 58(1-2): 199-210
  • Charakterystyka Produktu Leczniczego Vitaminum B Compositum