Odżywianie
Zdrowie

Grupa krwi a dieta: czy to ma znaczenie? Badania naukowe pokazują zależności!

21.04.2021
9 minuty czytania
Źródła
  • Wang J., Garcia-Bailo B., Nielsen D. E. i wsp. (2014) AB0 Genotype, „Blood-Type” Diet and Cardiometabolic Risk Factors, PLoS ONE, 9(1): e84749
  • Wang J., Garcia-Bailo B., Nielsen D. E. i wsp. (2018) AB0 Genotype Does Not Modify the Association between the “Blood-Type” Diet and Biomarkers of Cardiometabolic Disease In Overweight Adults, The Journal of Nutrition, 148: 518-525.
  • https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0084749
  • https://arstechnica.com/science/2014/07/whats-behind-your-blood-type/3/
  • http://www.straightdope.com/columns/read/3125/should-i-adjust-my-diet-based-on-my-blood-type/