
Zdrowie
Nietolerancje pokarmowe – dlaczego stają się takie powszechne?
Udostępnij ten artykuł
Źródła
- Frank M., Szachta P., Gałęcka M., Ignyś I., Alergia pokarmowa IgG zależna i jej znaczenie w otyłości i cukrzycy typu 2, Instytut Mikroekologii i I Katedra Pediatrii, Klinika Gastroenterologii Dziecięcej i Chorób Metabolicznych UM w Poznaniu.
- Karakuła-Juchnowicz H, Szachta P, Opolska A, Morylowska-Topolska J, Gałęcka M, Juchnowicz D, Krukow P, Lasik Z.: The role of IgG hypersensitivity in the pathogenesis and therapy of depressive disorders.
- Atkinson W., Sheldon T.A., Shaath N., Whorwell P.J.: Food elimination based on IgG antibodies in irritable bowel syndrome: a randomized controlled trial. Gut 2004
- Zawisza E.: Reakcje pokarmowe – nie mediowane IgE
Popularne artykuły

Odżywianie
Zdrowie
Co jeść żeby schudnąć
3 minuty czytania

Zdrowie
Lifestyle
Cudowne właściwości herbaty
4 minuty czytania

Odżywianie
Co to są puste kalorie i dlaczego lepiej ich unikać?
4 minuty czytania

Zdrowie
Jak pozbyć się refluksu żołądkowo-przełykowego?
5 minuty czytania

Odżywianie
Czy sos może być dietetyczny? Sprawdź przepisy na zdrowe sosy!
4 minuty czytania

Zdrowie
Kolagen i jego rola w organizmie człowieka
3 minuty czytania
Bestsellery Cateromarket