Odżywianie
Zdrowie

Ryby - wartościowe jedzenie czy źródło toksyn

13.06.2017
3 minuty czytania
Źródła
  • Negri E., Bosetti C., Fattore E. i wsp.: Environmental exposure to polychlorinated biphenyls (PCBs) and breast cancer: a systematic review of the epidemiological evidence. Eur J Cancer Prev 2003 Dec;12(6):509-16
  • Usydus Z., Szlinder-Richter J. Ocena narażenia konsumentów ryb na szkodliwe działanie zanieczyszczeń 2017 Morski Instytut Rybacki - Państwowy Instytut Badawczy
  • Jain AP., Aggarwal KK., Zhang PY.: Omega-3 fatty acids and cardiovascular disease. Eur Rev Med Pharmacol Sci 2015;19(3):441-5.
  • Mozaffarian D., Rimm E.: Fish intake, contaminants, and human health: evaluating the risks and the benefits, JAMA, 2006, 296(15), 1885-1899
  • Fang L.., Xiaoqin L.., Dongfeng Z.: Fish consumption and risk of depression: a meta-analysis, J Epidemiol Community Health, 2015
  • Report of a Joint WHO/FAO Expert Consultation, Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases, 2003, 90
  • FAPA, Plan promocji produktów rybnych, 2005, 3.